Војислав М. Станојчић: Национални конвент о ЕУ или Жив ми Тодор да се чини говор

Аца Србин је члановима Конвента о ЕУ изразио своју велику забринутост за замрзнуте конфликте и да зато ми морамо да решимо питање Космета

Александар Вучић на Националном конвенту о ЕУ (Извор: Снимак екрана/Танјуг)

Састанак Националног конвента о Европској унији, одржан у суботу, 3. октобра, била је још једна прилика да Александар Вучић настави своје јадиковке нашој јавности због, како он каже, неразумевања великих сила суштине питања Космета, односно, њихове све отвореније намере да се оно реши тако што ће и Србија признати другу албанску државу на Балкану.

Како су медији известили, састанак Европског конвента о Европској унији заправо је сазвао AV и омогућио његово одржавање у Палати Србија, а све са циљем да чланицама те организације објасни спољну политику Србије и тешкоће у вођењу преговора са Приштином.

За којe је већ на самом почетку рекао да нисмо никада даље од компромиса, и то не кривицом Србије.

Национални конвент о ЕУ је, како се може прочитати на интернету, стално тело од преко 700 чланица, у коме се води непрестана дебата представника политичких партија, државне администрације, невладиних организација, стручњака, привреде, синдиката и професионалних организација о приступању Србије Европској унији.

“Srbija nema strategiju spoljne politike, građani o prioritetima saznavali iz ekspozea…”

Или, што му пише у опису радног места: „Национални конвент је посебно тело за сарадњу Народне скупштине Републике Србије и цивилног друштва у процесу приступних преговора.“

Већ на први поглед стиче се утисак да је овај Конвент о ЕУ прилично шарено друштво. Много бабица, и то веома различитих, па је питање како ће успети да се договоре и сарађују у тим приступним преговорима, којима се не назире ни средина, а о крају и да не говоримо.

Аца Србин је члановима Конвента изразио своју велику забринутост за замрзнуте конфликте, који зачас могу да се претворе у прави рат, као што је сада случај у Нагорно-Карабаху, и да зато ми морамо да решимо питање Космета, а не да га остављамо будућим генерацијама.

Наставио је своје излагање у свом плачевном стилу, плашећи не само присутне у Палати Србија већ и све грађане наше земље тешким данима који прете Србији са разних страна, можда чак и из Босне.

Ове његове црне слутње, с разлогом, плаше јавност, али је у исто време, вероватно, и збуњују.

Соња Лихт, десно, на Националном конвенту о ЕУ (Извор: Снимак екрана/Танјуг)

Па, зар јој А. Вучић није досад безброј пута рекао како су најмоћнији светски државници његови велики пријатељи, такорећи пајтоси. Од Мути Меркел, Путина, Си Ђипинга, Ердогана… до најновијег, становника Беле куће.

И онда се јавност у Србији с разлогом пита чему уопште служе пријатељи ако не да помогну кад си у невољи, а да је она стварно велика, то свакодневно слуша од Аце Србина.Categories: Судбина као политика

Tags: , , ,

2 replies

  1. Патологија човека који је формално председник ове земље и који тврти да све о свему зна је нешто чиме више не треба да се бавимо. Његова елиминација са позиције на којој је сада је једини смислени задатак. Ипак, треба водити евиденцију његових сарадника и саучесника у свему што ради. Конвент (нису ни покушали да пронађу српску реч) је баш згодан за то.

  2. Да Бог даде да се васцели “ национални конвент “ обуче из Гучијевог фундуса, да им то буде и радна и парадна ‘аљина… А линија разграничења која решава њихов замрзнут конфликт да им буде учкур од ‘аљине која раздваја с..е од стомака, и “ петар пан “ крагна која одваја подваљак ( гроник ) од с..а… У случају неких чланова конвента, “ петар пан “ крагна и учкур од ‘аљине раздвајају гроник од стомака, али то су преседан случајеви замрзнутог конфликта…

    6
    1

Оставите коментар