Илхам Алијев: Нагорно-Карабах древна азербејџанска земља

Боримо се само против окупационе војске Јерменије. Никада се нисмо борили против цивилног становништва, рекао председник Азербејџана

Илхам Алијев (Фото: Прес служба председника Азербејџана)

Данас азербејџанска војска напада само војне циљеве, изјавио је председник Азербејџана Илхам Алијев у интервјуу за турску телевизију „ТРТ Хабер“ и додао да питање Нагорно-Карабаха треба да буде решено на основу историјске правде, а она, како је рекао, говори да је Карабах древна азербејџанска земља.

„То је већ свима јасно и из видео-снимака, свако то може да види. Боримо се само против окупационе војске Јерменије. Никада се нисмо борили против цивилног становништва. Не чинимо то данас и никада то нећемо чинити“, наведено је у саопштењу на сајту азербејџанског лидера.

Јерменија, како је нагласио председник, данас напада Азербејџан са територије Јерменије.

„Јучерашњи напади на Генџе изведени су са територије Јерменије. Било је напада на Мингјачевир, где имамо велику станицу. Једна од граната пала је поред станице. Истина, имају такве гранате да неке од њих нису експлодирале. Друге су у ваздуху елиминисале наши системи противваздухопловне одбране. Увлаче нас у ову провокацију како би и ми напали Јерменију и да би затим изјавили целом свету: Азербејџан нас је напао, спасите Јерменију, односно, Јерменија се брани“, истакао је Алијев.

Подсетимо, Министарство одбране Азербејџана у понедељак је саопштило да јерменске оружане снаге поново гађају град Генџе. Реч је о граду који је на територији Азербејџана и ван зоне конфликта у Нагорно-Карабаху.

У Бакуу су јуче у више наврата саопштавали о томе да се овај, други по величини азербејџански град, налази на удару јерменске војске, али је званични Јереван то демантовао и то назвао кампањом Бакуа с циљем ширења дезинформација.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 6. 10. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар