У Данској спаљен Куран

Активисти данске партије „Страм курс” запалили су Куран на протесту у граду Фредерисија, у којем живи велики број турских и муслиманских миграната

Фото: Википедија

КОПЕНХАГЕН – Активисти данске партије „Страм курс” запалили су Куран на протесту у граду Фредерисија, у којем живи велики број турских и муслиманских миграната.

Активисти данске десничарске партије, које је предводио председник Расмус Палудан, појавили су се у Фредерисији и одржали протест у близини локалног супермаркета, иако је прво било најављено да ће демонстрирати у парку, преноси Спутњик.

Присутан је био и кордон полиције, а активисти партије запалили су неколико примерака Курана.

„Ми говоримо истину о исламу, јер многи људи у Данској не знају шта је ислам и да су вредности ислама веома контрадикторне у односу на данске, западне, европске вредности, рекао је Палудан, преноси Танјуг.

Неки од мештана покушали су да пробију полицијски кордон и да се обрачунају да демонстрантима, али их је полиција спречила, а једна особа је ухапшена.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 4. 10. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

 1. Само глуп и покварен човек може да спали симбол који поштује скоро две милијарде људи.

  Екуменизам је покрет који проповеда поштовање других религија, другачијих ставова и обреда.
  Као православни, увек сам поштовао моју југословенску браћу муслимане, католике, протестанте, јавреје и друге. Са болом сам пратио наше верске-братоубилачке ратове.

  Стидео сам се оних који су на овом сајту католике проглашавали “јеретицима”.

  3
  5

Оставите коментар