Париз: Прекинута конференција Новака Ђоковића на Ролан Гаросу

Конференцију Новака Ђоковића превремено прекинули након питања везаних за корона вирус и ситуацију на гренд слему у Паризу

Новак Ђоковић (Фото: Спорт Блиц)

Ролан Гарос наставља да прави проблеме, а овога пута су успели да направе још једну велику грешку.

Конференцију Новака Ђоковића су без разлога превремено прекинули након питања везаних за корона вирус и ситуацију на гренд слему у Паризу.

Ђоковић је био упитан како се носи са стресом који носи пандемија корона вируса, нарочито у тренуцима када се налази на тако великом турниру. Позитиван PCR тест могао би да значи и дисквалификацију за практично сваког тенисера.

„Мислим да је то стрес ако изаберете да то посматрате као стрес. Ја сам изабрао да то не буде случај. У питању су ствари на које не могу да утичем. Могу само да пробам да себе доведем у ситуацију да играм добро, надајући се да ћу имати шансу да се надмећем, да будем негативан на тесту, али ако се догоди резултат који није негативан… онда – то вам је, што вам је. Треба то прихватити… А стварно је тужно што су неки играчи баш тако дисквалификовани из главног дела турнира, неки и из квалификација. Волео бих да су они који су били позитивни на тесту – потом, 24 сата касније, још једном били тестирани, како би се утврдило да ли је оно било ‘лажно позитиван’ резултат, или стварно позитиван. Ако је двапут био позитиван резултат, онда би, наравно, требало да такав играч буде ван турнира, али ако је у питању лажно позитиван провобитни резултат, требало би му дозволити да игра. А то није био случај овде, то није био случај ни у Њујорку, али јесте можда на неким другим АТП турнирима. Зато је све то мало збуњујуће за нас. Није лако ни за саме организаторе турнира да изађу на крај са толиком количином тестирања, услед великог броја учесника, али мислим… Било би више фер према играчима да имају шансу да можда буду у изолацији 24 сата, пре него што ураде други тест. Јер, много је доказа да је било лажно позитивних резултата, не само у тенису, него иначе“, рекао је најбољи тенисер света.

Ипак, у том тренутку је водитељ конференције нагло покушавао да прекине Ђоковићево излагање, одмах после теме о корона вирусу и ситуацији која на Ролан Гаросу није сјајна. Није ни чудо да сада сви причају о овим догађањима.

Већ смо чули примере о дисквалификацији Пеђе Крстина, Дамира Џумхура и Фернанда Вердаска, управо због корона вируса, а очигледно да организатори желе да избегну незгодну тему.

Један од новинара није чуо да водитељ покушава да прекине конференцију, па је уследила констатација да би ово могао да буде Ђоковићев Ролан Гарос, јер је то једини слем на којем нема више од једне титуле.

„Знате, у мојој земљи се каже ‘Из ваших уста у Божје уши’! Надам се да ће то што сте рекли – да се и оствари, да ћу моћи да освојим титулу. Желим то, веома сам мотивисан. Сањао сам толико дуго титулу на Ролан Гаросу, губио три финала пре освајања трофеја 2016, што ми је био један од најлепших тренутака у каријери. Надам се да ће то можда бити и ове године. Видећемо“, рекао је Ђоковић пре него што је конференција била превремено прекинута.

Водитељ конференције није објаснио због чега је то учињено…

Опрема: Стање ствари

(Мондо, 28. 9. 2020)

Вечерње новости: Шта се крије иза скандала током Новаковог интервјуа

Јесте уследио прекид, али из разлога који се редовно дешавају и нису уопште неуобичајени, истакли су у Паризу

Много забуне изазвала је информација о наводном скандалу који се догодио на „напрасно прекинутој“ конференцији Новака Ђоковића пре почетка париског гренд слема, када је Новак говорио о теми „о којој нико не прича“.

Организатори су објаснили да је, заправо, реч о посебном интервјуу на који је имао право француски радио „Европа 1“ у дану када је одржана и његова општа конференција за медије, у суботу. Интервју је објављен у понедељак, када је пуштен и видео-запис разговора на сајту овог радија.

Новак је ту, одговарајући на постављена питања, доста говорио о корони, као и многи играчи на својим конференцијама, а истакао је и да би волео да постоји могућност другог теста после 24 сата, да би се утврдило да ли је први тачан. Исто то рекао је и на општој конференцији за медије.

Разговор се после тога наставио следећим питањем о томе да ли би ово могла да буде његова година на Ролан Гаросу. После тога јесте уследио прекид, али из разлога који се редовно дешавају и нису уопште неуобичајени, истакли су у Паризу.

Новинар је имао право на три питања – објаснили су за „Новости“ на Ролан Гаросу.

Па кад су постављена три питања, интервју је самим тим био завршен и није било ни времена ни места за наставак приче и постављање четвртог.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 28. 9. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар