Објављен снимак достављања досијеа ОВК

Председник ОРВ тзв. ОВК Хисни Гуцати рекао да су им достављени документи који садрже изјаве сведока, али не и њихова имена, као и то да је особа која их је донела побегла

Фото: Танјуг/Flickr

Приштина – Потпредседник Организације ратних ветерана (ОРВ) тзв. Ослободилачке војске Косова, Насим Харадинај, објавио је видео-снимак на коме се види особа која је у седиште те организације донела документа са изјавама сведока, а онда побегла, преноси Газета Експрес.

Харадинај је додао да су га у организацији назвали „Муња 2 за Специјализована већа”, преноси Косово онлајн.

Председник ОРВ ОВК Хисни Гуцати је раније данас на конференцији за медије рекао да су им достављени документи који садрже изјаве сведока, али не и њихова имена, као и то да је особа која их је донела побегла.

„Назвали смо га ‘Муња 2’ јер је био брз као муња, али нисмо могли да сазнамо о коме се ради. Двоје наших колега готово да су га ухватили да би сазнали које је тај господин, али је побегао. Ми који смо раније, пре 10 дана, изјавили да Специјални суд углавном сарађује са Тужилаштвом Србије, Специјалним судом Србије за ратне злочине. Два или три папира која имам овде су на српском и енглеском језику, тако да су тужиоци сарађивали са српским тужиоцима, један од њих је заменик тужиоца Суда Србије, који је формирао досијее и аргументе да су Албанци, наводно, починили злочине”, изјавио је Гуцати на конференцији за новинаре.

Раније је објављено да су истражитељи из Специјалног тужилаштва Косова са седиштем у Хагу одузели 4.000 досијеа о ратним злочинима, који су пре неког времена анонимно предати ОРВ ОВК, наводи Газета Експрес, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 16. 9. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар