Корона вирус код двоје ученика у ОШ „20. октобар” у Београду

Министарство просвете је још једном апеловало на родитеље свих ученика да се придржавају препорука 

Учење уз заштитну маску (Фото: Политика/Н. Марјановић)

Двоје ученика из исте групе у београдској Основној школи „20. октобар” позитивно је на корона вирус, потврдило је данас Министарство просвете Србије.

Ученици из те групе ће наставу даље пратити онлајн, што је за случајеве у школама предвиђено критеријумима Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић – Батут”, преноси Бета.

Директор Основне школе „20. октобар”, Бранислав Недељковић, рекао је да су и пре и после тог открића у школи предузете све заштитне мере, у складу с упутством и препорукама Кризног штаба Владе Србије, да је Завод за биоциде извршио додатну дезинфекцију просторија школе и да су о свему су обавештене све надлежне институције, наведено је у саопштењу.

Недељковић је рекао да је један ученик у понедељак, 7. септембра, по повратку из школе имао температуру од 37,6 степени, а родитељи су га сутрадан одвели на преглед.

„Препорука лекара је била да се стање ученика прати. Детету је после два дана било боље, али је тест који је урађен 10. септембра, био позитиван”, навео је он.

У петак, 11. септембра, ученица из исте групе је добила главобољу, а наредног дана и повишену температуру (37,8). Родитељи су дете одвели на тестирање и 14. септембра добили позитивне резултате”, рекао је директор школе.

Министарство просвете је још једном апеловало на родитеље свих ученика да се придржавају препорука и да уколико постоји сумња да вируса има у њиховим породицама, о томе одмах обавесте школу.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 15. 9. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: ,

Оставите коментар