СЗО упозорава владе да не износе политички мотивисане информације о пандемији

Директор СЗО за ванредне ситуације Мајкл Рајан казао да „транспарентност, конзистентност, поштење” и признавање грешака могу да изграде поверење

Фото: Бета/АП

ЖЕНЕВА – Директор Светске здравствене организације за ванредне ситуације Мајкл Рајан упозорио је владе да не износе политички мотивисане информације о пандемији корона вируса.

Рајан је новинарима у Женеви рекао да „покушај представљања поједностављених решења за људе није стратегија која дугорочно побеђује”.

„Ако заједнице процењују да добијају информације којима се политички манипулише или којима се управља тако да не одговарају стварности, онда се то нажалост враћа као бумеранг”, навео је Рајан, преноси Бета.

Одговарајући на питање о супротним порукама које влада Бразила шаље у вези с пандемијом, Рајан је казао да „транспарентност, конзистентност, поштење” и признавање грешака могу да изграде поверење.

Опрема: Стање ствари 

(Политика, 7. 9. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

 1. Директор Светске здравствене организације за ванредне ситуације Мајкл Рајан упозорио је владе да не износе политички мотивисане информације о пандемији корона вируса.
  ++++
  Лепо од њега !
  Али, за грађане ( света ) много је важнија порука италијанског лекара др Роберта Петреле

  Коронапревара: Тестови или жетва података?
  http://borbazaveru.info/content/view/13291/1/

  ОБАВЕЗНО погледати и овај филм са титлом на србском
  https://lbry.tv/@MarijaS:8/111:1

Оставите коментар