Будва: Договорена коалиција, Бато Царевић градоначелник, Крсто Радовић председник Скупштине

Функција предсједника општине припашће коалицији окупљеној око Демократског фронта док ће функција предсједника скупштине припасти Демократама

Крсто Радовић и Бато Царевић (Фото: ИН4С)

На данас одржаном састанку представника изборних листа Марко Бато Царевић- За будућност Будве, Драган Краповић- Будва је наша нација и Ура за све грађане Будве – Црно на бијело договорено је конституисање власти у Будви у најкраћем могућем року.

Састанку су присуствовали Марко Царевић, Мило Божовић, Никола Јовановић, Драган Краповић, Крсто Радовић, Мијомир Пејовић, Милијана Вукотић Јелушић и Блажо Рађеновић.

Констатовано је да су резултати избора доказали да грађани желе поштену и одговорну власт која ће радити у општем интересу.

Будвани су на изборима коалицију окупљену око ДПС послали у политичку прошлост због бројних непочинстава које су урађене у претходним деценијама као и насилног узурпирања локалне власти.

Како су казали, убједљива побједа на овим изборима потврдила је да у Црној Гори више не пролази политичка корупција, репресија државних органа који су под политичким притиском, куповина гласова и разне уцјене и притисци.

„Овом приликом желимо да се захвалимо свим грађанима који су учествовали у изборном процесу и што су свјесни тренутка и одговорности, стрпљиво, у до сада незапамћеном броју, изашли на бирачка мјеста. Одмах по утврђивању коначних резултата гласања од стране Општинске изборне комисије Будва биће заказана конститутивна сједница скупштине на којој ће се потврдити мандати новим одборницима и констатовати престанак одборницима из старог сазива“, наводи се у саопштењу.

Сходно постигнутом договору функција предсједника општине припашће коалицији окупљеној око Демократског фронта док ће функција предсједника скупштине припасти Демократама.

Опрема: Стање ствари

(ИН4С, 2. 9. 2020)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар