Бошњаци одбили понуду опозиције: Нисмо спремни на „труле компромисе“

Бошњачка странка није спремна на такву врсту „трулих компромиса“, рекао функционер Бошњачке странке Сеад Шахман

Избори у Црној Гори (Фото: Горан Томашевић/Ројтерс)

Функционер Бошњачке странке Сеад Шахман потврдио је да је та странка добила понуду лидера опозиције Здравка Кривокапића и Алексе Бечића да, као и остале странке националних мањина, буду део власти.

Шахман је истакао да, имајући у виду да је просрпски део опозиције отворено заступао политике против НАТО, сарадњу са српским властима и Русијом, Бошњачка странка није спремна на такву врсту „трулих компромиса“.

Ми остајемо привржени вредностима НАТО и Европске уније, рекао је Шахман, преноси РТЦГ.

Уколико на власт дође просрпска опозиција, Шахман сматра да би Црна Гора кренула неким другим путем.

Опрема: Стање ствари

(Н1, 31. 8. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. Не разумем наслов. Нису Бошњаци одбили позивгосподина Кривокапића. Колико се сећам много је Бошњака подржало литије, а и сам господин Кривокапић је изнео за наше прилике у региону величанствен став даће они који су чували угроженесветиње српског народа са истим жаром чувати и светиње других верских заједница. Време ј мудрије од вође једне странке „Сова излеће у предвечерје“ – како рече Хегел. Народ у Црној гори ће стицати искуство, а пошто је по природи мудар,умеће да процени колико је мудар и сваки његов вођа. Сачекајмо да прође дан. У предвечерје ћамо сви боље знати шта нам је чинити: користити фразе о НАТО, ЕУ, ДЕМОКРАТИЈИ ЗАПАДА, или ћемоговорити језиком који ће настати иѕ новог времена у срцима промењених људи.

  2. Бојим се да ће усхићење након победе опозиције брзо спласнути, а да ће мањинске странке наставити да користе позицију таса на ваги зарад својих интереса. Исувише су они добро живели под Милом да је нереално очекивати да се татина Селмица Храповић тек тако ратосиља колекције торбица од по три хиљаде евра свака, а да салату од хоботница и г*зу осунчану на Сејшелима замени за сок и кафу испод сунцобрана у најближем кафићу. Дакле, не видим да ће муслимани и Шиптари стати уз „ћетнике“, тек зарад пуке столице, јер то њима ни не треба, они своје запишане територије већ имају, а неће понајвише зато што их „брадоње“ саме зову, што су, само по себи, „ћафирска посла“. Та Мило је те мањинце већ давно означио као своје природне савезнике и ставио у оних „10 сигурних гласова“. Да се, незнаним поводом, ионако малобројни Хрвати нису изатомизирали у више од једне колоне, они би били превага. Зато их ни не треба звати него чекати да се сами понуде… ако таквих буде… у шта сујмам. Та ваљда смо научили шта нам доноси свима пружена рука… или нисмо?
    Иако начелно није мањинска странка, УРА има сада ту гивикт позицију, а како је њен први човек улцињски Шиптар (потпомогнут Сорошевим Србима), тешко је очекивати било какву радикалну промену у програму владе, чак и ако се формира. А да ће формирање ићи свакако осим лако говоре и изјаве тзв. победника тек два дана након избора. И док проф. Кривокапић, носилац листе за коју су Срби листом гласали, тражи најмањи заједнички садржилац с Абазовићем у некаквој експертској влади, водећи политичар у тој истој коалицији, стари лисац Медојевић, већ сад на сва уста прича како су предлози доброг војника Здравка „поприлично наивни“ и да овај транзициони период не треба да воде зубари и инжењери већ искусни „транзициони политичари“, погађате они попут Медојевића, који је експертизу стекао током чланства у… хммм, Г-17. Уз то, Медо већ прича како треба одмах законом забранити ДПС комунисте, а да још није сео у мало боље тапацирану фотељу. Еј који ритам – Абазовић Дритан му за те повике сигурно неће дати своја бедна 4 гласа од којих, туго, у овом тренутку зависи даља судбина Срба у Црној Гори, јер он онда нема више полугу избора да се у неком тренутку прелет-инспирације приклони оној страни којој заправо органски и припада.
    Но, и поред свега се надам да ће се доћи до неког стартног консензуса и да ће та нова влада бити само први, стрпљиви корак до следећих, извесно превремених избора, на којима ће моћи да гласају и великобројни живи који досад нису могли, а рахметли гласаћи, с личним картама издатим на ахирету – неће. Е, ту би већ могла на сцени бити нека друга слика. Дотле.. у памет се браћо, и нека вас Василије Острошки и даље води, слава му и милост!

Оставите коментар