Авдулах Хоти: Узајамно признање једина тема на сваком састанку са Србијом

На било ком састанку који сам имао и који ћу имати са представницима Србије, узајамно признавање је једина тема, поручио Авдулах Хоти

Авдулах Хоти (Фото: Велдран Џемај/ЕПА-ЕФЕ)

Премијер Косова Авдулах Хоти поручио је да је узајамно признавање једина тема на било ком састанку који је имао и који ће имати са представницима Србије.

Хоти је на Фејсбуку истакао да само међусобно признавање нормализује односе између Косова и Србије, као и да ће то смирити Балкан и Европу.

„На било ком састанку који сам имао и који ћу имати са представницима Србије, узајамно признавање је једина тема. Све о чему се разговара са њима је у функцији постизања споразума о међусобном признавању, без угрожавања територијалног интегритета или унитарног карактера Косова“, истакао је Хоти.

Према његовим речима, Косово остаје посвећено дијалогу, јер је „европска земља са јасном евроатлантском оријентацијом“.

„С обзиром на ову потпуну јасноћу процеса, нећу оклевати да се укључим у дијалог“ , навео је Хоти и поновио позив политичким странкама на Косову да се придруже том процесу.

„Политичко такмичење између нас, које би требало да буде демократско и засновано на Уставу Косова, може и треба да се развија за друге теме политике, економије, образовања, здравства и других области“, оценио је Хоти, преноси Косово онлајн.

Представници Косова и Србије састаће се 4. септембра у Белој кући.

Опрема: Стање ствари

(Н1, 29. 8. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар