Дража Петровић: Ђока на бициклу и… наравно Џеј

Ђорђе је ту испао најкоректнији политички субјект. Он је једини који није себе назвао Покрет „Ђорђе Вукадиновић”, како би прикрио мањак равноправног чланства

Дража Петровић (Извор: Недељник)

На сајту Савеза за Србију тачно овако пише: Одлуку о формирању Удружене опозиције Србије потписало је 12 политичких субјеката – Грађанска платформа, Демократска странка, Демократска заједница војвођанских Мађара, Државотворни покрет Србије, Народна странка, Народни покрет Срба са КиМ „Отаџбина”, Покрет за преокрет, Покрет слободна Србија, Удружење синдиката Србије „Слога”, Странка слободе и правде, Шумадијска регија и Ђорђе Вукадиновић.

– Ко, бре? – питали су сви са акцентом на последњи потписани политички субјекат.

– … и Ђорђе Вукадиновић – поновили су потписници читање тог списка, сећајући се „Гастарбајтерске песме” са оних треш Чорбиних албума, која иде некако слично:

На приредби код Франкфурта
пева Курта, пева Мурта
Синан, Хасан, Јашар, Шабан
Нино, Шеки и још неки… и наравно Џеј!

Присуство дванаестог политичког субјекта Удружене опозиције Србије, званог Ђорђе Вукадиновић, заправо није изненађење, јербо политички субјекат Ђорђе Вукадиновић има исти број чланова ко цео Покрет за преокрет, једног члана мање од читаве Грађанске платформе, пола члана мање од комплетног Покрета слободна Србија…

Он је нешто као дванаести апостол српске позиције, док ће први следећи потписник иза политичког субјекта Ђорђа Вукадиновића свакако бити тринаесто прасе у овој идиличној скупини која се намерачила да сруши Вучића првом пригодом.

Да је Демократска странка била последњи дванаести потписник тог опозиционог папира, списак би свакако био у духу оне СФРЈ рекламе Леснине из Цеља – „Подвучено жутим” – док је овако оснивачки акт о формирању Удружене опозиције Србије направљен под слоганом – „Подвучено Ђоком” – јер је политички субјекат Ђорђе Вукадиновић у тренутку закључења овог броја Недељника и даље на зачељу те неочекиване силе за која се изненада појављује и руши Вучића.

Ђорђе је ту испао најкоректнији политички субјект. Он је једини који није себе назвао Покрет „Ђорђе Вукадиновић”, како би прикрио мањак равноправног чланства, није себе назвао Покрет за Ђокин преокрет, само да би био председник неког покрета, макар и тог Покрета за Ђокин преокрет, и што је најчудније, није себе назвао Демократска заједница војвођанских Мађара „Ђерђ Вукадиновић”, имајући у виду да је Ђорђе Вукадиновић прва мутинационална мањина на целом свету.

И имајући у виду да му се национална осећања мењају од избора до избора, од прилике до прилике, те је Ђорђе Вукадиновић не само политички субјекат, него и политички субјекат мултинационалне мањине која има само једног члана. Тренутно је Србин.

Ђорђе Вукадиновић (Фото: НСПМ)

Удружена опозиција Србије, кажу оснивачи, основана је са идејом да сваки политички субјекат са списка ојача себе и наступа самостално у широком оквиру Удружене опозиције Србије, што није било могуће, кажу оснивачи, у Савезу за Србију, јер су тамо политички субјекти могли да наступају самостално само у оквиру Савеза за Србију, а не у оквиру Удружене опозиције Србије, која није ни основана. Капирате?

– Мис’им, како не капирате!? – издраће се на вас сваки од 12 политичких субјеката Удружене опозиције Србије ако спадате у ону групу људи која и даље не схвата која је тачно разлика између СзС и УОС.

– Рецимо… – објашњаваће вам неки од политичких субјеката УОС – Ђорђе Вукадиновић сада може да наступа самостално („али Ђорђе од свог постанка и наступа самостално”, добацићете ви), Ђорђе Вукадиновић сада може да ојача политички субјекат Ђорђе Вукадиновић („али он у целом животу то и ради”, добацићете ви), Ђорђе сада може да наступа као Ђорђе Вукадиновић („али он и наступа као Ђорђе Вукадиновић”, добацићете ви), Ђорђе сада може да одговара само за поступке Ђорђа Вукадиновића („то је и логично, јер Ђорђе Вукадиновић и одговара само за поступке Ђорђа Вукадиновића“, добацићете ви), а да не одговара и за поступке осталих. Све то Ђорђе Вукадиновић није могао у оквиру Савеза за Србију!” – објасниће вам један од 12 идеолога УОС на примеру Ђорђа Вукадиновића јасну разлику између СзС и УОС.

– Аха – климнућете главом благо збуњено, па ипак приупитати: „А зашто политички субјекат Ђорђе Вукадиновић све то није могао у оквиру Савеза за Србију?”

– Како зашто?! Па зато што политички субјекат Ђорђе Вукадиновић није ни био чланица Савеза за Србију! – коначно ће тај што вам објашњава открити онај детаљ који од почетка никоме, па ни вама, није био јасан.

– Друго – наставиће ваш лични туристички водич кроз српску опозицију – у Савезу за Србију сви су потписали Споразум са народом, који је био обавезујући за све јербо народ није мала ствар, а сада смо потписници Споразума са Ђоком, који нас обавезује само у односима са једном особом, то јест Ђорђем Вукадиновићем.

Ђ. Вукадиновић, В. Јеремић, Д. Ђилас (Извор: Србин.инфо/Снимак екрана)

Споразум са народом је неки споразум који има митски статус у српској опозицији. Једино што нико не зна шта у њему пише, чему служи, шта сања и шта му се дешава, док је Споразум са Ђоком још митскији споразум у српској опозицији, и он садржи члан 12, који је сличан преамбули српског Устава, и гласи: „Политички субјекат Ђорђе Вукадиновић је саставни & неотуђиви део Удружене опозиције Србије.”

Е сад, онај тринаести потписник Споразума са Ђоком могао би бити Никола Јовановић, који је први почео да наступа самостално, што је и предвиђено идејом о УОС, и то да наступа самостално по самосталним угоститељским објектима, те се први кандидовао за тринаесто прасе српске опозиције, пошто га нико више неће. Чак га неће ни Ђорђе Вукадиновић, осведочени заштитник обесправљених мањина.

Елем, изјавио је у некој кафани да је Мариника Тепић без странке „к…. на бициклу”, што претпоставља да Никола Јовановић исто мисли и о Ђорђу Вукадиновићу, јер је и Ђорђе без странке ко Јован без земље.

– Ђорђе Вукадиновић! Ма он ти је без странке Ђока на бициклу! – вероватно ћемо у наредној фази објављених транскрипата из самосталног угоститељског објекта, чути шта Никола Јовановић мисли о политичком субјекту Ђорђу Вукадиновићу.

Сад вам је ваљда све јасно о новом политичком савезу који ће доакати Вучићу већ 2022. године, мада још чувају тајну коју ће неокаљану, некомпромитовану, нестраначку личност избацити као противкандидата Вучићу и ко ће бити дуго очекивани „Коштуница 2”.

– Коначно смо одлучили: кандидат Удружене опозиције Србије који ће победити Вучића на председничким изборима бићееееее… – очекујте ту слатку неизвесност већ крајем 2021. године.

– Само да није Џеј! – стрепеће гледаоци испред малих екрана.

– Ма не… какав Џеј… Наш председнички кандидат биће извођач под редним бројем 12, Ђорђеее Вууукадиииновић! – саопштиће на ванредној конференцији за штампу Удружена опозиција Србије име свог дуго очекиваног кандидата који ће срушити Вучића.

– Чујте, а да ипак размислите о Џеју? – узвикнуће унисоно онај део Србије који дубоко верује у Савез за Србију удружене српске опозиције или како ће се већ тада звати та скупина.

Џеј Рамадановски (Фото: E-stock.us/Иван Добричић)

Која ће до тог момента, могуће, да прерасте у неки нови лабавији савез, Удружену демократску опозицију, скраћено УДО, за коју ће мудри Никола Јовановић у 73. наставку кафанских исповести гарантовано рећи: „Знаш шта ти је Удружена демократска опозиција без мене? То ти је УДО на бициклу. А Главни одбор (ГО) Удружене демократске опозиције, ти је ГО УДО на бициклу!”

Скраћивање наслова и опрема: Стање ствари

(Недељник, 26. 8. 2020)Categories: Преносимо

Tags: , , ,

3 replies

 1. Sa kim li je savez sklopio Draža Petrović? Sa zelenim đavolom ili crnim vragom al’ sam sigurna da platformu tog saveza čini gemišt pokojeg evra, mnoooogo ladnog piva i joooooš više srbofobičnosti.

  15
 2. ДрАжа је успутни пљувач, да ли по наруџбини или како му дуне, није ни битно.
  Сад је пао најниже до сада. Простота.

  9
  1
 3. Drazina kolumna je bila redovan deo inventara na Djokinom sajtu, u medjuvremenu pretvorenom u „Ura“-„Ua“ sajt, i ovo je pravi test za njegovu „demokraticnost“, na kojoj je vec pao glede komentarisanja!

  3
  3

Оставите коментар