Грађани Србије могу у Црну Гору уз негативан тест

Ублажавање мјера конципирано уважавајући тренутни ниво оболијевања од новог вируса корона у Црној Гори и земљама окружења те након консултација са представницима туристичке привреде

Свети Стефан (Извор: CCO)

Национално координационо тијело за заразне болести одлучило је дана да у складу са стабилизацијом епидемиолошке ситуације у државама региона омогући улазак у Црну Гору резидентима свих држава региона, као и резидентима САД из оговарајући тест и да омогући угоститељским објектима да крај радног времена помакну на 1.00, саопштено је из Владе.

Како је наведено, у приједлогу Института за јавно здравље (ИЈЗ) наводи се да је ублажавање мјера конципирано уважавајући тренутни ниво оболијевања од новог вируса корона у Црној Гори и земљама окружења те након консултација са представницима туристичке привреде и удружења хотелијера и угоститеља.

Резиденти Сједињених Америчких Држава, Републике Србије, Републике Косова, Републике Албаније Босне и Херцеговине и Републике Сјеверне Македоније као и држављани наше земље који су боравили у наведеним државама могу ући у Црну Гору уз сљедеће услове:

 1. Да посједују негативан резултат ПЦР теста на нови корона вирус (SARS-CoV-2) или позитиван резултат антитијела на нови корона вирус (SARS-CoV-2) класе IgG добијен ELISA серолошким тестом;
 2. Да су тестови издати од регистроване лабораторије и нијесу старији од 72 сата у тренутку уласка у Црну Гору;
 3. Да у периоду од 15 дана прије уласка у Црну Гору нијесу боравили у некој од држава из којих није дозвољен улазак у Црну Гору.

Обавеза посједовања теста из ст. 2, 3 и 4 овог члана не односи се на дјецу до навршене пете године живота.

„Резиденти држава из којих није дозвољен улазак у Црну Гору могу ући у Црну Гору из наведених држава (САД, Србија, Косово, Албанија, БиХ и Сјеверна Македонија) под једнаким наведеним условима као и резиденти наведених држава уколико су у некој од наведених држава боравили најмање 15 дана пред улазак у Црну Гору“, пише у саопштењу.

У складу са стабилизацијом епидемиолошке ситуације НКТ је донијело одлуку да досадашњу дозволу рада угоститељских објеката (ресторани, кафане, кафетерије, хотелски ресторани и сл.), до 24.00 продужи за сат – до 1.00.

Све мјере ступају на снагу 15. августа 2020. године у 00.00.

Национално координационо тијело за заразне болести и овом приликом позива грађане Црне Горе и странце који бораве у нашој земљи да се придржавају свих епидемиолошких мјера.

Небојша Поповић

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 14. 8. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

 1. Граница је отворена да би се исценирао инцидент. Екипа која ће Милу да помаже провокацијама већ је формирана у Београду и Републици Српској и тренутно је у току обука.
  Чекају се овчице да масовно крену у ЦГ па да им се придруже вукови.
  Вукови ће ватрено да србују а овчице ће да робијају. Логично је да навуку неке навијачке групе или беспослене студенте да србују у ЦГ. Провидна игра.
  Можда се упецају и породични људи….сада раде на томе да ухапсе неку групу српских овчица које ће „србовати“ пре избора. Са Русима им је аранжман пропао јер су их прочитали па неће бити директних а ни чартер летова из Русије.
  Тренутно се траже овчице да бесплатно летују у ЦГ. Не кажу да ће и да зимују.

Оставите коментар