Блиц: Шапић избацио Владана Глишића из посланичког клуба СПАС-а пре него је формиран

Шапић је потврдио ова сазнања, рекавши да би било морално да Глишић врати посланички мандат, али је додао да је Глишићево законско право да то не учини

Александар Шапић и Владан Глишић (Извор: НСПМ)

Лидер покрета СПАС Александар Шапић избацио је из посланичког клуба Владана Глишића и пре него што је тај клуб и званично формиран. И то јединог кандидата, из првих 20, који није из Београда!

Шапић је у уторак после подне окупио двадесетак сарадника, сви који треба да буду посланици у новом сазиву Скупштине Србије, а на крају састанка саопштио је да Глишић неће бити део посланичког клуба покрета СПАС, цитирао је „Блиц“ неименовани извор који је упознат са детаљима.

Исти извор додаје да је разлог за овакву одлуку „кршење страначке дисциплине“.

Шапић је потом потврдио ова сазнања, рекавши да би било морално да Глишић врати посланички мандат, али је додао да је Глишићево законско право да то не учини.

„Видећемо како ће поступити, у сваком случају желимо му срећу у даљем политичком животу“, рекао је Шапић, не желећи да образлаже ову одлуку.

Извор: НСПМ

Глишић је, иначе, био једно време и председник покрета Двери, а после сукоба са Бошком Обрадовићем 2015. године, повукао се из тог покрета. Глишић је једном приликом оптужио Бошка Обрадовића да се „повезао са страним службама“.

На парламентарним изборима 21. јуна 2020. године Глишић је био пети на листи „Александар Шапић – Победа за Србију“.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Блиц/НСПМ, 22. 7. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. Како је могао да крши страначку дусциплину, ако уопште није члан Шапићеве странке? Комедија се наставља.

  2. Nije ga iz igre izbacio vaterpolista,nego buduci kosarkaski trener,trenutno bez diplome.

Оставите коментар