Нове мере у Србији: Маске обавезне и на отвореном, забрањено окупљање

Одлуке Кризног штаба односиће се на целу територију Србије, а не као што је био случај последњих недеља само на поједине градове. Све мере које су данас усвојене примењиваће се од петка 17. јула

Фото: Н. Марјановић

Ношење маски на отвореном биће убудуће обавезно на територији целе Србије у околностима у којима није могуће држати дистанцу од један и по метар, одлучено је на управо завршеном Кризном штабу.

И на свим осталим јавним местима на отвореном простору препоручује се ношење заштитних маски.

Заштитне маске обавезне су и на отвореном простору, на местима на којима није могуће обезбедити растојање од један и по метар, попут редова испред продавница, апотека, аутобуских и возних стајалишта и слично.

Одлуке Кризног штаба односиће се на целу територију Србије, а не као што је био случај последњих недеља само на поједине градове.

То важи и за ношење маски у затвореном простору, које је до сада било обавезно у појединим градовима.

Све мере које су данас усвојене примењиваће се од петка, 17. јула.

На управо завршеном састанку, донета је и одлука о забрани окупљања више од 10 људи на отвореном.

На територији целе Републике Србије, без обзира да ли је у одређеној општини или граду проглашена ванредна ситуација, забрањена су окупљања на јавним местима у затвореном и отвореном простору за више од десет људи.

За време боравка на јавним местима, између окупљених мора постојати дистанца од један и по метар, односно свака особа мора заузимати минимум четири квадратна метра.

Влада Републике Србије још једном апелује на све грађане да поштују све донете мере зарад сопственог здравља и здравља својих најближих.

„Уколико би сви грађани при сваком изласку из куће константно носили заштитну маску, таква мера била би еквивалентна забрани кретања јер на такав начин спречавамо епидемиолошки ризичне контакте и спречавамо ширење корона вируса. Уверени смо да ћемо заједно са свим својим грађанима, уз највећу могућу дисциплину и одговорност, из битке против корона вируса изаћи као победник“, саопштила је Влада.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 15. 7. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Ово је већ патологија.

  2. Има црна шала коју је за ширу публику недавно обнародовао Бора „Чорба“ а чији садржај је саобразан бизарности и безобралуку кризноштабног луткарског позоришта:

    Полицајци решили да смање трошкове ионако дефицитарних алкотест-балона и падне предлог да се уместо у балоне дува, да простите, у ку*тоне, тј. мушке презервативе. Западне једног полицајца да набави прву траншу „тестова“ те овај оде у апотеку и тражи хиљаду комада. Апотекар преврне очима и каже колеги — Знао сам, није им доста што нас пребијају, сад ће да нас и је*у.

    Приметимо да је шала смишљена пре одлуке коју су најавили Др.Кон и Др.Кисић, што значи да нас ови је*у чак и без да су отишли у апотеку по набавку…

    Ако неко сматра да је овај коментар исувише вулгаран, ваља да још једном прочита горњи текст.

Оставите коментар