Покрет „1 од 5 милиона“: Исконструисани нереди последица унутрашњег сукоба у СНС

Апелујемо на полицију да до следећег протеста похапсе оне који су се лажно представљали као грађани и тукли и једне и друге

Фото: 1 од 5 милиона

Синоћне нереде у Београду нису испровоцирали грађани који су протестовали, већ државни хулигани, а исконструисани сукоби заправо јесу интерни сукоб гангстера у СНС-у који је наменски пребачен на улицу, саопштили су данас из Покрета „1 од 5 милиона“.

Како су рекли, грађани који су се нагутали сузавца на улицама и надобијали батина, колатерална су штета двеју гангстерских структура унутар СНС-а које су искористиле грађански протест као позорницу за своје међусобно надметање.

„То је сукоб струје Александра Вучића и струје његових одлазећих министара, илити слање упозорења оних који би пошто-пото да остану у Влади и да наставе да контролишу токове новца, криминалних послова и моћи“, истакли су они.

Доказ ових тврдњи, казали су, јесу и „ермакс“ истетовирани полицајци који су првог дана протеста тукли грађане и хапсили их, а већ другог су јуришали на полицију, изазивајући још веће нереде.

Фото: Снимак екрана/N1

„Доказ су убачени навијачи који су командовали бригадом провокатора, а које један министар преко своје сараднице Дијане Хркаловић држи на повоцу. И све то са планом да покажу шта све могу, каквим манипулацијама оперишу и ко има већу алатку“, навели су из покрета.

Такође, истакли су да је поред грађана и део полиције постао жртва овог гангстерског обрачуна СНС-а.

„Да је тај њихов обрачун дошао до тачке усијања, доказује и то што су Александар Вучић и његови ривали из истог картела успели да за свега један дан повреде више полицајаца и грађана, него за годину и по дана трајања протеста “1 од 5 милиона”“, истакли су.

Они су упутили апели и полицији да стану на страну грађана.

„Апелујемо на полицију, дакле не на Министарство унутрашњих послова, већ на људе, очеве и мајке који су као полицијски службеници били ангажовани на протесту, а који су нам и дојавили каква се заправо болесна игра одвија у позадини, да спусте штитове пред грађанима и да до следећег протеста похапсе оне који су се лажно представљали као грађани и тукли и једне и друге“, поручили су из покрета.

Они су позвали и грађане да и даље наставе са организовањем протеста и да протестују мирно и достојанствено, јер се само тако разликујемо од криминалаца и разбијача глава против којих се боре.

„Ми из Покрета “1 од 5 милиона”, као и грађани, не долазимо на протесте да бисмо помогли да се формира нова Влада и да би поједини задржали или добили своје фотеље, већ зато што нећемо да ћутимо док нас неко прави будалама, тамничи нас, користи као гарнирунг за свој криминал, разбољева нас, лаже и још нас уз све то и туче“, закључује се у саопштењу.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 9. 7. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар