Александар Вучић: У Париз и Брисел не идем да нешто издам, него да се борим за Косово

Биће донете оштрије мере, које вероватно неће укључивати полицијски час, најавио председник Србије

Председник Србије Александар Вучић показује фотографије повређених полицајаца (Фото: Танјуг/Драган Кујунџић)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће премијерка Србије Ана Брнабић и министар здравља Златибор Лончар сутра донети нове мере, које вероватно неће укључивати полицијски час.

Вучић је на конференцији за новинаре у згради Председништва казао да Брнабић и Лончар сутра одржавају седницу Кризног штаба, на којој ће бити донете коначне одлуке о пооштравању мера заштите од корона вируса.

„Сматрао сам, и то не кријем, имајући у виду тежину ситуације и препуне болнице у Београду, да је забрана кретања најбоље решење”, казао је председник и додао да полицијски час не може да уведе без претходно проглашеног ванредног стања.

Према његовој оцени, полицијски час би гарантовао „брзо оздрављење” а друге мере би ишле на руку „свима који желе да се додворе људима”, наводећи да блаже мере суштински неће донети брзо решење и мање заражавање грађана, преноси Бета.

Синоћ у Београду дошло до најбруталнијег политичког насиља

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је синоћ у Београду дошло до „најбруталнијег политичког насиља”, да је скуп био добро организован а да су безбедоносне службе Србије подбациле јер је дошло до уплива „криминалног и иностраног фактора и служби”.

„Србија у последњих осам година, за разлику од неких раније времена, поштовала је слободу окупљања, демонстрација, слободу другачијег изражавања, мишљења и никада ни на који начин није угрозила то право припадницима свог народа, својим грађанима”, казао је Вучић на конференцији за новинаре у Београду.

Вучић је рекао да сутра ујутру путује у Париз, уместо вечерас, наводећи да га није страх демонстрација. „Идем у Париз и Брисел да преговарам за Косово, не да га издам већ да се борим за Србију”, нагласио је он.

Навео је да су током синоћњих демонстрација повређена 43 полицајца, од којих је један задобио фрактуру лобање и уништено је пет полицијских аутомобила. Вучић је казао да су демонстранти брутално нападали полицију, каменовали је, тукли и ударали, а да се полиција, ипак, понашала достојанствено.

Нагласио је да је начињена велика материјална штета, као и штета „угледу Србије”, али је рекао да ће допустити да се демонстрације одржавају ако оне никога не угрожавају „Полиција је трпела невероватне притиске и одговорила тек кад су демонстранти заузели хол Скупштине Србије и оштетили врата”, додао је он.

Рекао је да „неки” покушали да окупљање оправдају корона вирусом, али да је у било речи о протесту који није пријављен, у супротности свим правним актима и током којег су извршена најмање два кривична дела упадом у зграду Скупштине.

Казао је да су окупљени, за које је рекао да су десничари који себе декларишу као „профашисте”, говорили о мигрантима, издаји, 5Г мрежи, Земљи као равној плочи. „Ти људи се нису први пут окупљали, само је степен агресивности био много већи него што је очекивано”, додао је он.

Вучић је истакао да је протест „политичка фрустрација” оних политичких опција које нису ушле у парламент, наводећи да они „сваку смрт у Србији доживљавају као политички поен”. „Имате право на то али угрожавајте животе полицајаца, то нећемо дозволити. Нећемо то дозволити ни онима изнутра ни онима споља”, казао је Вучић, преноси Бета.

Никоме нећемо дозволити да угрози мир и стабилност

Председник Александар Вучић поручио је да Србија никоме, ни у земљи, ни ван земље, неће дозволити да било ко угрози мир и стабилност државе.

„Разумем политичке фрустрације оних који нису ушли у парламент, који сваку смрт доживљавају као шансу за свој политички живот, на то имате право, али немате право да угрожавате полицајце, упадате у државне органе, јер Србија неће дозволити да угрозе мир и стабилност, нећемо то дозволити никоме ни изнутра ни споља”, рекао је Вучић у обраћању јавности.

Он је додао да је то његова порука „онима споља” који мисле да држава Србија не зна са колико су прстију били умешани у протесте испред Скупштине Србије. Каже да је синоћ нанета огромна материјална штета и штета угледу Србије.

„Важан је био само један циљ – нанети штету угледу Србије и направити тежак увод и под већим оптерећењем да делегација путује у Брисел и Париз, да не можемо да будемо снажни колико смо могли у тим разговорима и преговорима”, рекао је Вучић, преноси Танјуг.

На протесту било и особа са простора бивше Југославије

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да су синоћ на протесту биле и особе са простора бивше Југославије, које су познате по криминалним активностима и које су учествовале у нередима и нападима на српску полицију.

„Постоје бројни докази и упознаћемо и комшије у региону са тим. Затражићемо одговоре у тим земљама на питања шта су тражили овде синоћ, откуд ту и шта је био њихов циљ и намера”, рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Лаж о смрти пацијента „јер није било респиратора”

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да су поједини медији на протесту представљали као хероје особе са криминалном прошлошћу, као и да је ноторна лаж коју је изрекао један момак да му је отац умро зато што у Земунској болници није било респиратора.

Вучић каже да су ти медији износили бројне неистине како би се направила штета Србији и да су тако као хероја представили човека чији отац наводно преминуо јер није било респиратора у поменутој болници, што је, каже, „језива лаж” пошто су лекари користили и инвазивне и неинвазивне методе и пребацивали тог човека у интензивну негу са респиратором.

„Све су радили што треба и борили се за њега до последњег секунда”, додао је Вучић. Он додаје и да је тај момак особа врло лоше прошлости, осуђивана за прекршајна и кривична дела, као и да је та особа стављала прст у уста свом професору на часу.

„Друго лице на које су се позвали, да људи знају, има надимак Робија, лажно се представља као пољопривредник из Пазове, а у ствари је са Новог Београда, вишеструко осуђиван из криминалне средине”.

Председник је рекао да те особе држе придике власти и поручио тим медијима да од њих не праве јунаке, преносе Танјуг.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 8. 7. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

5 replies

  1. Од те силне „борбе за Косово“ из наслова оде све у пропаст.

    Брнабић и „њени“ министри више по закону немају мандат.

    Гомила бесмислица у низу …

  2. Види пацеру, ништа ти више нећеш дозвољавати и забрањивати. С тобом неће бити никаквих разговора о било чему. Ти никога ниге нећеш представљати, чак ни самог себе у судском процесу кога неће бити. Ти више нећеш говотити о томе које боје ластиш у нечијим гаћама. Ти више нећеш задирати у интиму других људи и њоме испирати уста. Ти нећеш моћи да спречиш да се догађаји са Скупштине пребаце у Јајинце или у Црвенкапу. Ти више нећеш продавати муда за бубреге. Ти нећеш добити помоћ ни од кога. Ти ниси у стању да предвидиш какав ће ти бити следећи удисај да ли ћеш га довршити. Твој крај је известан и биће сасвим супротан од достојанственог. Дође крај и твојем балегању.

  3. Како беше она прича што се завршава : немој више да нас браниш молим те.

  4. Да интерес Србије браниш ти не би био ту где јеси. Исти је господар твој и Мила у Црној гори. Банкстерско фармацеутска мафија. Дошао си до краја ко и антинародни, милогорски режим. Сада је и Русији јасно шта ћеш да урадиш и да ћеш на исти покварени начин на Русију да свалиш одговорност и љагу за оно што чиниш. Чињеница да идеш на преговоре за које те нико није овластио и да то чиниш мимо уставних овлашћења, а то знају и твоји саговорници из ЕУ јасно је шта се спрема. Још једна сахрана европских вредности и отворено колонијално туторство. Једино за шта се ти бориш је интерес банкарско фармацеутске мафије. У том циљу је све у Србији криминализовано. Владао би ти тако вечно да није суда Божијег који долази и који се не може избећи. Но ни твојим газдама није ништа боље. Отац њихов нечастиви долази да им да плату по делима њиховим.

  5. Vucicu , sve ono sto si ti branio izgubili smo.

Оставите коментар