НП Отаџбина: Председник Србије у стању да преко српских лешева ради у корист Албанаца

Александар Вучић показао разочарање и тугу због подизања оптужнице против његовог пријатеља Хашима Тачија, за кога каже да је спреман да са њим преговара упркос оптужници

Ричард Гренел, Хашим Тачи и Александар Вучић (Фото: SVEN HOPPE/AFP/Profimedia)

Изјава Драгана Шормаза дата телевизији Н1 да је Русија сама себе искључила из преговора на релацији Београд-Приштина у најмању руку је чудна и необична. Овај високопозицинирани кадровик СНС-а и посланик у Скупштини Србије још каже да Русија сем што има нуклеарно наоружање више не представља никакву чак ни регионалну силу и да она нема шта да се пита по питању решавања статуса јужне српске покрајине.

Не треба бити много проницљив познавајући структуру и анатомију личности наведеног кадровика да он без јасног сигнала Александра Вучића овако нешто никада не би смео да изјави. Председник Србије има обичај да оно што он мисли а не сме да каже овласти другога да то учини у његово име.

Ова изјава пада у време после посете Сергеја Лаврова који је српском председнику јасно ставио до знања да Русија неће дозволити прекрајање историје на Балкану задњих 25 година. Јасно му је наговестио да сваки његов споразум са Приштином ван контекста Резолуције 1244 испровоцираће руски вето у Савету безбедности. До скоро се председник Србије надао да ће Русија подржати независност Косова и Метохије а да заузврат Србија никада неће ући у НАТО. Такво размишљање руска страна је одбацила и председнику Србије сузила маневарски простор у преговорима.

Небулоза коју је изрекао Драган Шормаз посланик СНС-а, родом из Босанског Грахова, да Русија нема шта да се пита током преговора Београда и Приштине пада у воду пред чињеницом да је Руска Федерације и творац Резолуције 1244 којом се гарантује територијални интегритет Републике Србије. Руска страна је ветом у Савету безбедности спречила да се Срби прогласе геноцидним народом због Сребренице, па је спречила улазак „Косова“ у Интерпол и Унеско, као и то да је искључиво њеним лобирањем осамнаест земаља повукло признање самопроглашене републике Косово.

Чак је и Александар Вучић на последњем сусрету са Путином јавно морао да призна да Русија чува територијални интегритет Србије. Само није рекао од кога чува. Па од њега самог. Али оно што није рекао председник Србије написао је руски дневно-политички лист ВЗГЉАД (Поглед) где слови да нигде у свету не може да се нађе пример да једна држава као што је Русија чува целовитост друге државе (Србија) од њеног председника.

Када је у питању Косово и Метохија то није најгоре што је ова територија дочекала од председника Србије. На свом инстаграм профилу поводом Видовдана он се подсмева и руга косовским жртвама и јунацима, пљује по косовском миту, иронише о Небеској Србији и диви се јунаштву и херојству султана Мурата. Овакав став председника Србије стварно почиње да рађа сумњу у његово порекло јер овакву количину мржње према српској косовској епопеји може да има само неко ко мрзи Србе и није Србин.

У светлу тога пада и разочарање и туга Александра Вучића због подизања оптужнице против његовог пријатеља Хашима Тачија, за кога каже да је – без обзира на све – спреман са њим да води преговоре упркос оптужници.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа грађане Србије да је Хашим Тачи оправдано оптужен за трговину људским органима Срба у „жутој кући“ у Албанији а са друге стране и дан-данас против председника самопроглашене републике Косово постоји потерница МУП-а Републике Србије за убиство пет српских полицајаца. Све ово говори о личност председника Србије који је у стању да преко српских лешева ради у корист Албанаца. Нажалост, председник није једини који има овакав став према Хашиму Тачију. Интересантно је поменути да слично мишљење има и адвокат Горан Петронијевић, а то је човек који је у Хашком суду бранио Радована Караџића.

Све у свему, колико год се председник Србије батргао самопроглашена република Косово никада не може постати међународно призната држава. Јер Руска Федерација неће дозволити прекрајање историје Балкана у задњих 25 година како рече министар иностраних послова Руске Федерације Сергеј Лавров.

Косовска Митровица, 4. 7. 2020.
Информативна служба Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Највећи, најопаснији и најљигавији непријатељ Србије је Вучић. Наравно да је он доведен да урадито што му је сад дошло на ред и наравно да би био доведен неко други, да он то није хтео. Али он није разочарење. Никад није био човек и никад ништа људско није био у стању да уради. Разочарење је војска. Да је командни кадар цео поткупљен, неспособан и за НАТО, то је суштина српског проблема. ****** ***** **** *** **** *****. Војска нас је обешчастила, тотално унизила себе и учествује у уништавању Србије. Да, ради се о целој Србији, не само о Косову. Кљусе на власти има амбицију да све уништи. Невероватно је да му се сви склањају с пута. Још је невероватније кад му се диве.
    Замислите мајку која би се хвалила успехом своје ћерке и њеном способношћу да заради, курвајући се са пребогатом клијентелом. При томе је мајка макро који узима све паре, а ћерки оставља колико јој треба да би била у „кондицији“. Е та здрава, млада лепа девојка је Србија. Зато нема места дивљењу, јер је злотвор обешћашћује на сваком месту, у свакој прилици и прави јој зло од кога ће одумрети.
    Браћо, нисте сами, нисте луди. Сви виде и сви знају нашу општу трагедију. Знамо да нам се не може потурити демократска власт. Видимо фарсичност и препознајемо лаж. Уосталом, то сада боде очи и немогуће је не видети. Јасно нам је како се ово једино може и мора завршити.

    Догодине у Призрену, браћо

  2. Потписујем сваку твоју реч.

Оставите коментар