Подгорица: У нередима приведено 18 лица, повређен полицајац

Полиција је одмах извршила поставку службе и окупљенима издала више упозорења и наређења да се разиђу. Они су се о издата наређења оглушили и узвратили скандирањем и бацањем каменица

Фото: Снимак екрана/Твитер

ПОДГОРИЦА – Група грађана незадовољна догађајима у Будви, окупила се испред Центра безбедности у Подгорици, где је дошло до инцидената и сукоба са полицијом када је један полицајац повређен, након чега је ухапшено 18 особа.

Како се наводи у саопштењу Управе полиције Црне Горе, вечерас око 20.00 часова испред зграде Центра безбедности Подгорица се без пријављеног и одобреног јавног окупљања окупила групу од око 70 грађана и опозиционих политичара како би изразила незадовољство због дешавања у Будви. „Полиција је одмах извршила поставку службе и окупљенима издала више упозорења и наређења да се разиђу. Они су се о издата наређења оглушили и узвратили скандирањем те након тога у правцу полиције почели да бацају каменице”, каже се у саопштењу, преноси Танјуг.

Овом приликом је, наводи се, оштећено више службених возила Управе полиције и један службеник је повређен. „Полиција је применила законска овлашћења и употребила средства принуде – хемијска средства и физичку снагу након чега је окупљена група разбијена”, наводи се у саопштењу.

Како се додаје, у службене просторије приведени су посланици М.Ј. и М.З. и грађани Л.М, М.В, О.Д, Е.Џ, О.Ш, Д.С, Ј.П, А.Л, В.К, М.Ћ, М.Б, П.Ш, Ф.П, З.П, А.Ж и Д.Љ.

У току су даље полицијско – тужилачке активности на процесуирању учесника ових инцидената, наводи црногорска полиција.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 24. 6. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Има ли шансе да се чује шта каже друга страна, или је за „Стање ствари“ меродавна само изјава (антисрпске) монтенегринске полиције?

Оставите коментар