Будва: Полиција бацила сузавац, ухапшени Царевић, Прибиловић, Рађеновић и Вујовић

Ухапшени предсједник општине Марко Бато Царевић, бивши предсједник општине Драган Краповић, одборници ДФ-а Ђорђије Прибиловић и Ђорђе Вујовић, одборник СНП-а Крсто Рађеновић

Фото: Снимак екрана/ИН4С

Полиција је управо бацила неколико сузаваца на окупљене грађане који данас додатно протестују испред станице полиције, а због додатне бруталности која је испољена.

Грађани су управо изгурали неколико контејнера на улице у чин протеста, блокирајући саобраћај у појединим улицама чак и својим тијелима.

Полиција је кренула и са хапшењима у Будви. Ухапшени су предсједник општине Марко Бато Царевић, бивши предсједник општине Драган Краповић, одборници ДФ-а Ђорђије Прибиловић и Ђорђе Вујовић, одборник СНП-а Крсто Рађеновић али и, како сазнајемо, за сада и још пет грађана.

У полицију је приведен и бивши предсједник општине Будва и одборник Демократа у СО Будва Драган Краповић, јавља портал ИН4С.

 

Портал Искра преноси Вијести и њихову информације да је полиција је бацила сузавац и кренула ка окупљенима, који су вратили сузавац ка полицајцима.

Полиција је употребом сузавца одбила групе грађана.

Припадник Специјалне јединице полиције рекао је репортеру Вијести да их окупљени гађају каменицама и да није сигурно да се остане. Испред станице полиције су инспектори са гас маскама.

Лидер Црногорске у Будви Владимир Булатовић напустио је станицу полиције коју су грађани били опколили, након што је Булатовић успио уз полицијску пратњу да напусти зграду Општине на споредни излаз.

Будва (Фoтo: РТРС, vijesti.me/Vuk Lajović)

Грађани су легли на пут који је блокиран, а оборени су и контејнери.

Окупљени су јајима гађали аутомобил у којем је био Булатовић.

Њега су из аутомобила извукли полицајци и грађани су били око станице, не дозвољавајући да буде спроведен.

Полиција је тада ставила гас маске, а командир станице упозорио је окупљене да имају два минута да се разиђу.

Припадници Посебне јединице су испред станице полиције.

Окупљени су Булатовића по изласку из зграде гађали јајима и пљували, а полиција га је брзо спровела у станицу.

Окупљени испред полицијске станице у којој је Булатовић узвикују „изађи, мала“.

Припадници специјалних јединица дошли су претходно на службени паркинг Општине Будва, након што су се грађани окупили јер се примицао крај радног времена.

Чекали су да из Општине изађу Владимир Булатовић и Снежана Куч које је нова већина у локалном парламенту изабрала за вршиоце дужности предсједника Општине и Скупштине Општине.

Фото: Снимак екрана/ИН4С

Полиција је прекјуче пружала асистенцију када је Булатовић изашао из зграде и ушао у службени аутомобил, након што су грађани физички спречавали.

На службеном паркингу је било више од 150 грађана, који су блокирали све излазе из зграде. На паркинг је дошао и Марко Царевић.

Саобраћајни колапс је изазван јер је полицијски комби паркиран на улици, а кордон постављен уз ивичњак.

(Стање ствари)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар