Данас: Марко Царевић, Србин „на пјени од мора“

Када је Царевић (54) јануара прошле године изабран за градоначелника Будве, славило се и певало „Српкиња је мене мајка родила“ и „Српска се труба с Косова чује

Марко Царевић (Фото: http://www.rtcg.me)

Црногорска полиција јуче ујутру привела је недавно смењене – председника Општине Будва Марка Царевића и председника СО Будва Крста Радовића, и још неколико особа.

Како се наводи, они нису дозволили преузимање власти новоформираној већини коју предводи ДП Мила Ђукановића. Царевић и Радовић су још у уторак увече потврдили да ће остати у згради Општине у очекивању да ће управни инспектори наредног дана покушати да уђу у зграду Општине.

Они су смењени 11. јуна, а одлуку о смени Царевића, иначе члана Демократског фронта, донели су одборници ДПС, Црногорске, СД и независни одборник Стеван Џаковић.

Око зграде Општине Будва окупили су се грађани заједно са општинским функционерима, након што је дошло неколико полицијских комбија.

„Полиција је употребила хемијска средства, а поломљена су и стакла на згради Општине“, пренела је јуче РТВ Будва. Када је Царевић (54) јануара прошле године изабран за градоначелника Будве, славило се и певало „Српкиња је мене мајка родила“ и „Српска се труба с Косова чује“.

Царевић је признао да се никада није срео ни са Душком Марковићем, ни са Милом Ђукановићем, али жели да им понуди потпуно отворену сарадњу.

Козе су битан део биографије Марка Бате Царевића.

Почетком 2016. у интервјуу за Дан хвалио се да има „хиљаду грла стоке, од чега 115 сорти коза“, које гаји на фармама, између осталог и у родној Кримовици, насељу у општини Котор.

Због, како је наводио, опструкција у раду и то највише из редова Демократске Црне Горе и Црногорске, најављивао је прошле године смену неких начелника и руководиоца општинских служби.

У средишту раздора нашао се протокол који је Царевић потписао са турском компанијом Миа инвестмент о градњи хотела са пет звездица на парцели код Јадранског сајма.

Три партије владајуће коалиције у Будви – Демократска Црна Гора, Црногорска и Грађански покрет УРА биле су изричите – нема градње хотела на пјени од мора!

Из редова Демократа оптуживали су га да је „човек грађевинског лобија“ још од периода када је са Маровићем договарао плато на Јазу и добијање општинских послова мимо закона.

Његова фирма „Царинвест“ учествовала је у градњи платоа на Јазу за концерт Ролингстоунса и Мадоне. Гуги комерц тада му је, како тврди, остао дужан два и по милиона евра.

„Једном Ердогану није тешко да дође у Нови Пазар или Сарајево, а не би било ружно да председник Србије дође у Кртоле и Грбаљ и Боку, јер они добро знају где је српство“, прекорио је једном приликом и Александра Вучића.

Ивана Шундић Миховиловић

Опрема: Стање ствари

(Данас, 18. 6. 2020)Categories: Преносимо

Tags: , , ,

Оставите коментар