Александар Вучић: ЕУ не зна шта да нам понуди у замену за столицу Косова у УН

Очекујем да Европа каже да ћемо бити у чланству (ЕУ) за неколико година и онда нисмо у лакој ситуацији, али то није довољно, рекао Александар Вучић

Александар Вучић (Фото: Танјуг/Зоран Жестић)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да није у стању да наслути предлог САД, али јесте шта би могао бити предлог Европске уније.

„Мислим да је њихова идеја сада да нам кажу да се ми не противимо чланству Косова у УН, али не знају шта да нам понуде. Дакле, да не морамо формално да признамо Косово, али да се не противимо томе да добију столицу у УН“, рекао је Вучић, за данашње издање „Вечерњих новости“.

„Очекујем“, наставио је Вучић, да Европа каже „да ћемо бити у чланству (ЕУ) за неколико година и онда нисмо у лакој ситуацији, али то није довољно“.

„Србији мора да буде понуђено много више“, додао је Вучић.

На констатацију да је косовски председник Хашим Тачи поновио свој захтев да је циљ споразума обострано признање, Вучић је подсетио да је“поводом обостраног признавања твитовао и Доналд Трамп“.

„О томе је говорио и у писму мени и Тачију, што је много важније. Ја не мислим да ће Америка да промени свој однос, нити ће то да учине Немачка и Француска. Али, да ли ћемо ми да се сагласимо и кажемо Тачију – браво, све сте добили, све што могу да кажем – неће то бити тако“, рекао је Вучић.

Како је навео, „биће тешко и бићемо изложени најтежим притисцима“.

„Без обзира на то да ли ће се то дешавати у Бриселу или Белој кући“, нагласио је Вучић.

Делегације Београда и Приштине одржаће 27. јуна састанак у Белој кући у САД на позив Ричарда Гренела, специјалног изасланика америчког председника за решавање питања Косова.

Опрема: Стање ствари

(Бета/Вечерње новости/Н1, 18. 6. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

3 replies

  1. Вучићу, ти си, макар формално, председник државе, ниси трговац. Цена није тема, него то да то што продајеш није на продају. Ти ниси власник, нити овлашћени продавац. Ти си нико и ништа постављен да глуми било шта што се тражи. Одавно си преш’о границе прихватљивог и нормалног. Одавно си на путу без повратка. Значи, заиста за тебе нема назад. Ти си к’о класичан наркоман, само што је тебе опила и власт. Е, па овако ће бити: Србија осим тебе и те бораније около има и других, који неће да страдају због твојих зависности. Једноставно ћемо те оставити да цркнеш без дроге. Не бој се, биће дуго, непријатно, болно и понижавајуће. Управо онако како си заслужио.

  2. Булазни вишеструки прекршитељ Устава.
    Нема предаје Косова и Метохије!

  3. Управо си, јудинколеновићу, накупче и прекупче кокошарски, кантар своје велеиздаје везао себи око врата – још само да скочиш у септичку јаму својег (не)постојања… Скочи, јадан био, скочи…

Оставите коментар