Аљбин Курти: У Вашингтону 27. јуна представницима Београда и Приштине сервираће се споразум

Наставак дијалога је у складу са захтевима Србије – и временски и садржајно, рекао лидер покрета Самоопредељење (ПС) Аљбин Курти 

Аљбин Курти (Фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI)

Лидер покрета Самоопредељење (ПС) Аљбин Курти изјавио је данас да ће се на састанку у Вашингтону 27. јуна представницима Београда и Приштине „сервирати споразум“ и да се наставак дијалога одвија на захтев Србије.

„Наставак дијалога је у складу са захтевима Србије – и временски и садржајно. Датум састанка 27. јуна је зато што долази после 21. јуна када се у Србији одржавају избори и 24. јуна када Вучић одлази у Москву на сусрет са Путином“, написао је Курти на „Фејсбуку“.

Он сматра да је на Косову „бескорисна влада која зависи од сваког члана Српске листе“, створена „да би Србија била задовољна“.

То је „влада која је уклонила реципроцитет са Србијом и обавезала се посреднику САД Ричарду Гренелу да неће тражити чланство за Косово у међународним организацијама, што представља одрицање од Члана 17. Устава Косова“, казао је Курти.

„У ствари, пре дијалога као процеса, ово изгледа као једнодневни састанак на којем се послужује (сервира) споразум“, написао је Курти.

Оценио је да такав приступ доноси штетне договоре, а да се такав споразум не може спроводити и добија подршку „само политичара попут председника Косова Хашима Тачија и косовског премијера Авдулаха Хотија који не представљају народ Косова“.

(Данас, 16. 6. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар