Александар Вучић: Ако понуда за Косово буде оно што назирем – одговор ће бити „не“

Нема проблема, нема промене граница, ми имамо своје установљене границе, и Резолуцију УН 1244. Па да видим шта ћете да радите, поручио председник Србије

Александар Вучић приредио пријем за лекаре и медицинске сестре из ковид болница (Фото: Танјуг/Драган Кујунџић)

Председник Србије Александар Вучић рекао је да не зна шта би могле бити понуде за решење питања Косова и Метохије, додајући да назире шта би могло да буде, и да ће, ако то буде тако, његов одговор бити „не“.

Вучић је, упитан да ли је добијао понуде, као што је размена територија, то јест 17 српских села на северу Косова за Прешево, Медвеђу и Бујановац, рекао да понуду такве врсте није добио.

Каже да је јуче на састанку Квинте питао да му кажу шта то виде као суштинско решење, осим разних прича које се продају новинама, али да није добио одговор.

„Не знам шта је то што би могли да понуде. Назирем шта би могло да буде, а ако то буде онда ће одговор бити ‘не’“, нагласио је председник одговарајући на питања новинара након пријема здравствених радника.

На наводне понуде, каже, неће да одговара јер су бесмислене, попут Тачијеве.

„Када погледате Медвеђу можете само да се насмејете. Тамо живи око 6,5 одсто Албанаца. Не разумем. Под каквим спором су Бујановац и Прешево? Нисам приметио да јесу. У Бујановцу живи 42 одсто Срба. Не разумем о чему се ради. Каквих 17 села? Ми имамо четири општине на северу – Лепосавић, Зубин Поток, Звечан и Косовску Митровицу. Имамо још шест признатих већинских општина, у које нису урачунати Прилужје, Племетине и Бабин Мост“, објаснио је председник.

Вучић је рекао да не мисли да је то решење.

Казао је да онима са Запада који су водили кампању против компромисног решења, а чије се наводно компромисно решење заснива на томе да Србија призна Косово, а потом некада нешто добије, то да ће Србија некада нешто добити окаче „мачку о реп“.

„Је л’ суштина да сваким даном говорите да Србија не може територијално ништа да добије? Да анализирамо ко шта добија и губи. Ви сте противправно поступили признајући Косово. Нема проблема, нема промене граница, ми имамо своје установљене границе, и Резолуцију УН 1244. Па да видим шта ћете да радите“, поручио је Вучић.

Каже да је слушао различите приче кроз медије, а овако нешто о размени села није чуо и зато се није тиме бавио, али је додао да га занима која су то села.

„Не, нисам имао понуде такве врсте. Ја сам председник Србије, поштујем посао и произвођача и продаваца на пијаци, али ја сам председник Србије… Нисам видео такву понуду. Спреман сам све да чујем. Нисам то ни прочитао“, додао је Вучић.

Казао је да је рационалан и прагматичан човек, и да не воли да било коме претимо, чак ни да одговарамо на претње.

„Није Србија ни близу иста држава, каква је била пре 10 или 20 година. Србија је данас за наше жеље и даље не онолико снажна колико бисмо желели, али многоструко снажнија него 1999, 2000, 2006, 2008, 2010… Наше је само да на паметан начин водимо политику, чувамо мир, гурамо економију да буде што успешнија. Да се у томе такмичимо са осталима и да будемо у томе испред осталих“, закључио је председник.

Рекао је да је важно да сви у свету разумеју да све што се постиже на Западном Балкану мора да буде плод компромиса, додајући да је забринут због жеља да се на рачун Србије многи „дочепају“ милости моћнијих земаља не би ли нешто „искамчили“ за себе.

На питање може ли бити мира и решења за Западни Балкан док је угрожено српско питање, Вучић је рекао да се плаши да многи мисле да је решавање свих горућих проблема на Балкану унижавање и ниподаштавање Србије, те да нису разумели да Србија и Срби морају да буду једнако незадовољни, односно једнако задовољни колико и сви други.

„Ако направите било какав дисбаланс у томе – направићете проблем“, упозорио је председник Србије.

О изборима: Ко хоће нек изађе, ко неће – не мора

Ко хоће да изађе не изборе нека изађе, а ко неће не мора, поручио је данас председник Србије Александар Вучић и истакао да сваки грађанин има право на избор.

„То је код нас остављено на вољу сваком човеку. И да будем искрен, уопште ме не занима“, казао је Вучић одговарајући на питања новинара.

О економији 

Председник Србије рекао је да је ниво инвестиција у првом кварталу ове године достигао 837 милиона евра.

Према његовим речима то је за 3,7 одсто више него у истом периоду прошле године.

„Наравно да ће бити проблема до краја године на нивоу инвестиција, са извозом, али мање него што смо очекивали“, подвукао је Вучић.

Рекао је да ће држава улагањима да подстиче привреду, као и да ће такозваним хеликоптер новцем и повећањем плата у здравству подстицати потрошњу.

Најавио је да ће до краја године још једном бити повећане плате здравственим радницима.

Упитан колико повећање плата здравствени радници могу да очекују, Вучић је рекао да не може сада да говори о томе.

„Могу само колико се надам, али не могу тачно јер моја реч обавезује и зато је боље да не кажем. Али, свакако ће бити, и то неће бити повећање од један, два или три одсто“, навео је председник.

Говорећи о штети коју је нанео град, Вучић је рекао да она није великих размера, али да ће држава настојати да помогне.

Председник додаје да је киша, иначе, била добродошла и много помогла нашим основним ратарским културама, и да је много срећан због тога.

Вучић: Тестирамо највише у региону 

Председник Вучић изјавио је да Србија највише у региону тестира на корона вирус и да зато бројеви показују да има највише заражених.

„Ми смо тестирали јуче 7.000 људи, како мислите да неко у окружењу има више заражених кад тестирају до 1.000 људи, а нико није седам пута мањи од нас?“, запитао је Вучић на конференцији за новинаре.

Истакао је и да Србија неће крити смртне случајеве од ковида 19, јер је то, како каже, једини поштен и нормалан приступ.

„То да се играте да бисте сачували туристичку сезону, па да кажете да нема заражених, то може свако“, рекао је Вучић.

Одговарајући на критике да је Србија најгоре прошла у епидемији, Вучић каже да је поносан на медицинске раднике.

Како каже, чим се некоме учини да је прошла опасност, говоре о томе да Србија има највећи број заражених.

Наслов и опрема: Стање ствари

(РТС/Искра, 22. 5. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

4 replies

 1. („Је л’ суштина да сваким даном говорите да Србија не може територијално ништа да добије? Да анализирамо ко шта добија и губи. Ви сте противправно поступили признајући Косово. Нема проблема, нема промене граница, ми имамо своје установљене границе, и Резолуцију УН 1244. Па да видим шта ћете да радите“, поручио је Вучић.)

  Да није у току предизборна кампања за Изборе 21. јуна, могли бисмо да ово протумачимо као коначан повратак патриоте из СРС. За ово нам сметају и његове тврдње из прошлих година да „ми на Космету немамо ни један метар наше територије“. И „да Резолуција СБ УН бр. 1244 не важи, јер је везана за непостојећу СРЈ, а не за Србију“. Лепо је рекао посланик проф. М. Шеварлић у својој поруци после прекида штрајка глађу испред Скупштине Србије, пре десетак дана. Да свака странка и удружење у изборној кампањи треба да се писмено изјасни о свом односу према будућем статусу отете покрајине Косова и Метохије.

 2. До 21. јуна, осим повремених око резолуције 1244, могу се очекивати и умерени удари топлог позадинског ветра у околини ККОВ и Титограда, као и у вези повратка ћирилице и једне кашичице у јавну употребу.

  Око 20. јуна особе са стомачним тегобама и инвеститори у стране инвеститоре могу да очекују олакшање (од по 100 евра) до када се очејује раситњавање оних 2 по 500 које стоје још од доба једног од претходних протестантских етичара.

  У том периоду очекује се и раст месечних средстава прикупљених за Стање ствари на око 17,1 % месечно.

  Џендермерија и остале НВО треба да се благоизволе притрпети до 22. јуна јер се повољне прилике за препоносно парадирање у Лихт бојама гарантују све до почетка јесењег редовног Ванредног стања и припадајућих летурђијских мера.

  За цео период не предвиђа се престанак лавовске борбе па маске треба мењати што чешће јер ће бити пуно бала(вљења).

 3. Полазећи од чињенице да су свемоћни западно-европски и амерички тријалисти-империјалисти инсталирали у Београду свога најамника великохрватског хегемонисту и крвавог диктатора Јосипа Броза тзв. „Тита“ и да су совјетским трупама у Другом св. pату одредили лининју о интересној сфери на Балкану, на којем су створили план за њихову дугорочну политику – “Long Term Policy” (Види: Alex Danchev and Daniel Todman, War diaries 1939-1945 – Field marshal lord Alanbrooke, Berkeley and Los Angeles 2001, стр. 656).

  Од посебног интереса су Ајзанхауверови разговори на митингу који је одржан у Денверу 1952. године са извесним представницима свемоћног тријалистичког естаблишмента у Сједињеним Америчким Државама, на којем је дословно рекао:

  „На крају 1946. године ми смо имали највећу војну силу коју је свет икад упознао. Ми смо били у положају да захтевамо на томе да правда буде задовољена за извесне народе, посебно Балтичке, Пољаке, и на Балкану…“ (Види: Why Ike didn’t capture Berlin: An untold story, U.S. News & World Report, April 26, 1971 – „Зашто Ајк није заузео Берлин…“).

  Jасно je да је Ајзанхаувер имао у виду неблагодарну и на дуг рок неодрживу фабијанску, бундистичку, бољшевичку, интермаријумску и великохрватску Југославију, која је граничила са „виталним интересима“ европских и америчких империјалиста-тријалиста и тзв. „одбранбеног“ НАТО севеза. Да би европски и амерички тријалисти-империјалисти заштитили своје пројекте и дугорочне планове и намере, експлоатацију гаса и нафте из Каспијске регије, Србима су директно и индиректно објавили рат до тоталног истребљења.

  Полазећи од чињенице да би већи део касписког гаса и нафтовода финансирала свемоћна америчка влада и њене мултикорпоративне компаније “OVERSЕAS PRIVATE INVESTMENT CORPORATION” and “SOUTH BALKAN DEVELOPMENT INITIATIVE” , као што је пројектовано 1996. године ( Види: Kevin Phillips, American theocracy – The peril and politics of radical religion, oil, and borrowed money in the 21st century, New York, 2006, стр. 82; The war for pipelineistan, Asia Times, January 6, 2002; Go – Ahead for Balkan oil pipeline, BBC News, London, December 28, 2004; Michael B. Oren, Power, faith, and fantasy – America in the Middle East 1776 to the present, New York – London, 2007; Пјер-Мари Галоа, Крв нафте – рат у Босни…).

  У овом контексту ваља указати и на извесне студије, које то потврђују (Види: NATO SUCCEEDS IN DEFEATING — DESTROYING — THE FIRST SOVEREIGN NATION IN ITS 50-YEAR HISTORY! Knowledgeable Americans would have been livid had the United Nations attacked Serbia, because they would have realized that it might be Serbia today, but the United States tomorrow being attacked. What most people do not realize is that NATO IS the United Nations! We look at founding NATO documents for the startling truth. http://www.cuttingedge.org/…

  Исто: AMERICAN TROOPS ACTING AS POLICE IN SERBIA, EXACTLY AS THE 1952 ILLUMINATI PLAN CALLED FOR! American troops are now on the ground in Kosovo and surrounding areas of Serbia, and are acting as a police force. This is precisely the role envisioned in the 1952 Illuminati Plan to police all areas of the world after the New World Order was established. Clinton is following the plans of the Conspiracy exactly! http://www.cuttingedge.org/…

  Исто: ILLUMINATI ACHIEVES ITS 1952 GOAL OF PUTTING AMERICAN GROUND TROOPS INTO YUGOSLAVIA THROUGH THIS WAR OVER KOSOVO In NEWS1270, we revealed the plan to place American troops in the Balkans, Yugoslavia, Romania, and Bulgaria. We demonstrated that this war was the ruse to achieve this goal. Apparently, this ‘peace agreement’ fulfills that goal; American troops are going to Serbia, and we are already in the other countries in that region. http://www.cuttingedge.org/…

  Исто: NATO CONTINUES TO INCH ITS WAY TOWARD THE 1952 GOAL OF ESTABLISHING AMERICAN TROOPS IN THE BALKANS AND YUGOSLAVIA The existence of this part of the plan proves timing of Antichrist is very close! As we pointed out in NEWS1270, the Illuminati decided to place American troops in six different areas of the world after the New World Order had been estalished, with one of those areas the Balkans and Yugoslavia. This
  „war“ is simply the ruse to get these troops in this region. Now, Clinton and other NATO leaders are gradually edging toward this goal, with one eye on American polls each step of the way. http://www.cuttingedge.org/…

  Исто: IN 1952, THE ILLUMINATI PLANNED TO STATION AMERICAN TROOPS IN THE BALKANS AND YUGOSLAVIA AFTER NEW WORLD ORDER WAS ESTABLISHED! President Clinton is simply following the Illuminati Plan as he maneuvers American troops into the former Yugoslavia! This information demonstrates that Clinton has to order troops into Serbia if he is to fulfill this part of the Plan. Conspiracy skeptics are also going to have to
  admit we have a Conspiracy afoot. http://www.cuttingedge.org/…

  Исто: Region 55 — Yugoslavia, Greece, Albania, Romania, and Bulgaria — the Balkans Region [NOTE: Serbia, Bosnia- Herzegovina, Croatia, and Macedonia were originally part of Yugoslavia; See CIA map of this Central Balkans Region, at http://www.odci.gov/cia/pub… You can also view the general map of Europe at http://www.odci.gov/cia/pub… http://www.cuttingedge.org/….

 4. Било би добро прочитати књигу М. Видојевића – „Досије Омега“. А још боље погледати филм „Досије Омега“. Када на крају филма господар Илумината изговара, у очајању због коначног пораза: – Назарећанине (Исусе Христе), Ти си победио! А затим га одвлаче тамо одакле је изашао.

Оставите коментар