Александар Лукашенко: Други талас короне могућ због људи ослабљеног имунитета који нису видели белог дана

Председник Белорусије упозорио на други талас оболевања због ослабљеног имунитета људи који су били присиљени да буду у самоизолацији

Александар Лукашенко (Фото: AP)

Председник Белорусије Александар Лукашенко критиковао је кораке које су предузеле неке европске земље у борби против пандемије вируса корона ковид 19 и упозорио на други талас оболевања због ослабљеног имунитета људи који су били присиљени да буду у самоизолацији.

„Искуство западне Европе: они су изоловали људе. Затворили су људе у четири зида… И тај метод (за борбу против ковида 19) нам представљају. Данас код њих још умире до 400-600 људи дневно, односно вирус корона, ако је то вирус корона, бесни“, рекао је Лукашенко на састанку о приоритетним мерама за осигурање одрживог рада у области економије и друштва у условима глобалне епидемиолошке ситуације.

Лукашенко тврди да су у земљама које су почеле да пуштају становнике из изолације, ти људи изашли на улице „ослабљени, нису видели белог дана“.

Према његовим речима, људи са ослабљеним имунитетом који су изашли из самоизолације ће „добити овај вирус“.

У Белорусији је до сада регистровано више од осам хиљада заражених вирусом корона, од којих је 60 особа умрло.

Светска здравствена организација објавила је 11. марта епидемију нове инфекције вируса корона ковид 19 за пандемију. Према последњим подацима, у свету је забележено више од 2,75 милиона случајева заразе, а умрло је више од 192 хиљаде људи.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик/Искра, 24. 4. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Како владар једне неутицајне државе у једном невероватном историјском тренутку својим обичним здравим разумом може да засени способности свих осталих владара и то много моћнијих држава. Послужићу се крилатицом са Animal planet-a али у другачијем контексту која гласи: уобичајени (здрав) разум и није више тако обичан.

Оставите коментар