Приштина и Тирана формирају тим за заштиту заједничких интереса

Са Приштином смо потписали три споразума, саопштио в. д. министра спољних послова Албаније Гент Цакај

Извор: Снимак екрана/Јутјуб

ПРИШТИНА – Вршилац дужности министра спољних послова Албаније Гент Цакај саопштио је да су Приштина и Тирана потписали три споразума, преноси Кљан Косова.

„Са министром за европске интеграције Бљеримом Реком, закључили смо споразум о размени искустава и експертизе по питањима организације структура одговорних за интеграцију, процесе усклађивања законодавства и опште политичке сарадње са циљем учлањења у ЕУ”, рекао је Цакај.

Додао је да та два министарства сваке године организовати заједничку конференцију на којој ће се разматрати и разрадити многа питања везана за европске интеграције, пише „Косово онлајн”, а преноси Танјуг.

Такође, како је додао, са министром спољних послова Глауком Коњуфцом постигнут је споразум о јачању дипломатије, између осталог, потпуним обједињавањем календара културних активности и дефинисањем конкретног плана за промоцију заједничког имиџа.

Нагласио је да је потписан и споразум о низу обавеза у области спољне политике, који је према његовим речима, веома важан, а који такође укључује стварање тима са специјалним представницима који ће штитити и остваривати обостране интересе Албаније и Косова, пренео је Кљан Косова.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 24. 4. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар