Доналд Трамп: Си-Ен-Ен су лажне вести

Си-Ен-Ен су лажне вести. Не обраћајте ми се, поручио је председник САД

Доналд Трамп се обраћа новинарима у Белој кући (Фото: Бета/АП)

ВАШИНГТОН – Дневни брифинг за новинаре, који је у четвртак одржан у Белој кући, обележиле су жустре расправе председника САД Доналда Трампа са појединим новинарима, које је оптужио за ширење „лажних вести”.

Првобитно је новинар Вашингтон поста Филип Ракер, након презентације радне групе о рањивости корона вируса на сунчеву светлост и влагу, питао председника да ли је опасно да предлаже да људи изађу напоље, имајући у виду да су смртни случајеви забележени и у местима са топлијом климом, попут Флориде и Сингапура.

„Идемо, идемо, наслов је ‘Трамп тражи људима да иду напоље – то је опасно”, иронично је прокоментарисао Трамп, а преноси Фокс њуз.

Како објашњава Форбс, Трамп је износио хипотетичке идеје о томе да се „светлост унесе у тело” или да се употребе дезинфекциона средства у лечењу корона вируса, иако је једна од здравствених стручњака Дебора Биркс рекла да није упозната са применом светлости и топлоте у лечењу овог вируса.

„Можда можете, можда не можете, нисам лекар”, рекао је Трамп, на шта му је Ракер рекао да је он председник и да људи на овим брифинзима желе да чују информације и смернице о томе шта да раде, а не да слушају гласине.

На то је Трамп узвратио: „Ја сам председник, а ви сте лажне вести”, пренео је Танјуг.

Трамп је наставио да критикује медије током брифинга, а након што је Кејтлин Колинс из Си-Ен-Ена питала за доктора Рика Брајта и његове тврдње да је отпуштен из савезне агенције која предводи развој вакцине због тога што је изразио сумњу у употребу хидроксихолорокина, Трамп је одбио да одговори.

„Си-Ен-Ен су лажне вести. Не обраћајте ми се”, поручио је Трамп.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 24. 4. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар