Занимљива размишљања о медијском рату поводом короне: „Крајем 2019. у Вухану су се десиле две чудне аномалије“

Октобра прошле године у Вухану су се десиле две упоредне аномалије. Једна је ковид-19, нови сој вируса. Друга аномалија што је екипа САД заузела 35. место на Светским војним играма

Извор: solvecon-invest.de

(Deutsche Wirtschaftsnachrichten, 21. 4. 2020)

Предузеће за финансијске услуге Солвкон у свом редовном извештају осврћући се на крајње политизовану расправу о кривици поводом епидемије короне наводи:

Аномалије су за аналитичаре попут витаминске хране. А ако при том више њих наступи истовремено, отварају се бројна питања.

Реч је о поступцима САД према Кини који су, не обазирући се на међународне уговоре и конвенције, попримили облик деломичног привредног рата увођењем царина и дискриминацијом предузећа.

Октобра прошле године у Вухану су се десиле две упоредне аномалије. Зна се да је до избијања ковида-19, новог соја вируса, дошло у Вухану. То је несумњиво аномалија, јер се тако нешто не дешава сваки дан. Друга аномалија уследила је поводом 7. Светских војних игара, које су се у исто време одржавале у Вухану уз подршку МОК-а, добивши отуд незванични назив војне олимпијаде. Игре су отворене 18. октобра 2019.

Уметник наступа током церемоније отварања 7. Светских војних игара у Вухану (Фото: ДПА)

Аномалија се састојала у том што је екипа САД заузела 35. место у укупном пласману. Земље попут Бугарске, Туниса и Намибије пласирале су се испред тренутно главне војне силе света. (Немачка је, успут буди речено, била шеста.) Овако лош пласман није једино што упада у очи. То је, наиме, био и далеко најлошији наступ америчке екипе на свим досадашњим војним олимпијадама.

Да ли су САД у Вухан послале заиста најбоље спортисте?

Овом темом не бисмо се ни бавили да из САД нису почеле пристизати чињенично неодрживе изјаве и претње. У том смислу препоручујемо упутницу на Чајна дејли. У питању је званични државни дневни лист. Наведене чињенице о току догађаја су тачне и проверљиве на основу других извора.

Скратило и са немачког посрбило: Стање ствариCategories: Посрбљено

Tags: , , , ,

Оставите коментар