У Северној Македонији обавезно ношење маски

Према уредби Владе Северне Македоније, заштитна опрема на лицу мора обавезно да се носи у свим затвореним јавним просторима где има више људи

Скопље (Фото: ЕПА-ЕФЕ/Л.Г.)

СКОПЉЕ – Грађани Северне Македоније ће морати да носе заштитне маске ради спречавања ширења корона вируса, одлучила је влада у Скопљу. То је, како је саопштено, једна од „меких мера” индивидуалне одговорности у заједничкој борби за колективно здравље, која је усвојена заједно са одлуком о скраћивању „полицијског сата”.

Према уредби Владе Северне Македоније, заштитна опрема на лицу мора обавезно да се носи у свим затвореним јавним просторима где има више људи, као што су маркети, продавнице, банке, поште, државне и здравствене установе, јавни превоз.

На отвореном простору маске морају обавезно да се носе на пијацама и на местима где не постоји могућност да се одржава физичка дистанца од два метра.

Грађани неће морати да носе заштитну опрему када су у својим двориштима, када возе бицикл, баве се индивидуалним спортом или се возе аутомобилом са блискима, преноси Бета.

Обавеза ношења заштитне опреме од данас се већ примењује у Куманову, Тетову и Прилепу, градовима у којима се последњих дана ковид 19 најбрже ширио.

Опрема: Стање ствари 

(Политика, 23. 4. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар