Блиц: Корона вирусом заражен викар патријарха СПЦ, Иринеј негативан

Патријархов викар је наводно имао све симптоме корона вируса и сам се јавио надлежнима, преноси Танјуг

Патријарх Иринеј (Фото: А. Васиљевић/Политика)

Владика Српске православне цркве, викар патријарха Иринеја, заражен је корона вирусом, потврђено је Танјуг у круговима СПЦ.

Према сазнањима Танјуга, патријарх Иринеј је тестиран на Ковид-19 и његов налаз је негативан.

Владика је према наводима појединих медија хоспитализован у Земунској болници, а претходног дана, како се наводи, у Храму Светог Саве тестирано је више од двадесет људи који су запослени при Храму.

Патријархов викар је наводно имао све симптоме корона вируса и сам се јавио надлежнима.

Владика је у недељу у Храму Светог Саве служио васкршњу литургију којој је присуствовао мањи број верника који су се тог дана и причестили.

(Танјуг/Блиц, 22. 4. 2020)

Епископ СПЦ за РСЕ потврдио да је заражен корона вирусом

Епископ Српске православне цркве Стефан Шарић потврдио је за Радио Слободна Европа (РСЕ) да се налази у болници у Београду након што је установљено да је заражен корона вирусом.

„Информација је тачна. Добро сам”, навео је епископ Стефан, викар патријарха Српске православне цркве (СПЦ) Иринеја, у СМС поруци на питање РСЕ да ли су тачне незваничне вести о томе.

Скраћивање и опрема: Стање ствари

(Радио Слободна Европа, 22. 4. 2020)

Владика Стефан Шарић: Останите код куће, радујте се животу у свом дому (5. 4. 2020)

„Преносим благослове патријарха, апелујем ОСТАНИТЕ КОД КУЋЕ, радујте се животу у свом дому – шта је светије и боље него твој дом“, рекао владика ремезијански Стефан (Шарић) за Блиц ТВ 5. априла ове године.

„Пронађи смисао да се погрузиш у самог себе, у своју клијет како се то каже, па ћеш видети колико си мали, а кад схватиш колико си мали и јадан – онда си заиста велик… Све религије света поштују ово, схватају да се велико зло десило које треба да превазиђемо што пре“, рекао је владика Стефан и додао: „Ми волимо Васкрс да прославимо заједнички, да буду пуни храмови, за Васкрс и за Божић је пун Храм Св. Саве, али можда је вријеме да се пре свега са својим ближњима измиримо – можда овај Васкрс треба да проведемо заједнички у свом дому, да се мало боље погледамо, да се измиримо, да опростимо једни другима. Многи сада хоће, када је пандемија, да се причесте, као да 90 одсто људи живи у цркви. Мислим да ови који се редовно причешћују знају шта треба да раде, позову свештеника и свештеник дође у њихов дом.“Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

3 replies

 1. Што јача друштвена кохезија то веће шансе за опстанак друштва. Да ли ће за Србе главни кохезиони фактор и даље бити Црква православна или ће либерализам успети да наметне „рационалне основе“ друштвене кохезије – као што је вера у науку (струку), бригу за „планету земљу“ и сл. остаје да се види. На страни либерализма су сви медији, све „самоочевидности“, односно све интерпретације које долазе до најширих маса…Ипак, не смемо одустати од наших интерпретација за које верујемо да су истините, јер да се послужим речима гуруа либерализма, увек морамо градити алтернативе, како би оно што сада изгледа немогуће, када дође време, постало неизбежно.

 2. После изузетно невероватног и драматичног догађаја да је клирик СПЦ оболио од грипа, како је верно и без икаквих додатних инсинуација описано у тексту, публика мора обратити пуну пажњу и на следеће

  ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ:

  Неколико светских центара масовног информисања, укључујући ТВ станице, интернет портале и штампане новине (CNN, BBC, CBS, NBC, Stern, Blitz, Le Monde…) управо су објавили да је један православни верник у главном граду Фридоније добио једноминутни напад кашља. Штавише, дотични је по завршетку кашљања пљунуо у леву страну, на згражавање доушника, пардон, извора информација који је желео да остане анониман, и отишао у непознатом правцу.

  Надлежне власти трагају за православним кашљачем јер сумњају да је преносилац опасне болести.

  У народу, ова се болест зове ”море носите се у …”.

 3. … и честитам на језгровитом и увидном преношењу овако важне вести.

  Три у један – један наслов за све, и то антологијски…

  Тако ми, читаоци Стања Ствари, волимо да пратимо вести пренете од Блица, Блиц ТВ и РСЕ.

  Заслужује да се опева у десетерцу.

Оставите коментар