Драгослав Пакић: Писмо из карантина

Кафано, јављам ти да никада нисам имао Хамлетову дилему: за мене „пити, ил‘ не пити никада није било питање, па ни сада“

Извор: inshe.tv

Исидора Секулић је некада слала писма из Норвешке, а ја се јављам из карантина. Одатле и разлика у квалитету. (Зато, „уосталом, сматрам да би карантин требало разорити“!)

На нашим друштвеним мрежама, а и јесмо неко друштво „лако ћемо“, пратим реаговања наших људи на све што се дешава око корона вируса и закључујем да смо врло духовит народ. Штета је што толико нисмо и дисциплиновани. Можда је ипак олакшавајућа околност што је за дисциплину кичме потребно имати и кичму.

Прва вест која је привукла пажњу јавности била је да је Ахтисари позитиван на корона вирус. Одмах се констатовало, чак и од стране лаика у овој области, да је то једино позитивно што у овом човеку постоји. Онда је процурила још једна да су Чеси зауставили кинески, а Пољаци руски авион са санитарним материјалом намењеном ојађеним Италијанима. Закључено је без двоумљења да је, ако је вест тачна, Дивљи Запад потпуно премештен на бивши Исток.

И поред свих недаћа које је изазвао корона вирус чак и у најјачим економијама најразвијенијих земаља зараженог света, наша привредна активност не јењава. Невиђена јагма за клозет папиром само је доказ да се и дање добро држимо и да смо, бар у неким доменима, поприлично продуктивни.

Еуропа је показала своје право лице тек када је ставила заштитне маске. Италијани предлажу промену имена тако да се почетна слова ЕУ замене словом Т и унија, уместо ЕУРОПА, понесе право име – ТРОПА. Срећа је што су школски програми на малим екранима заменили политичке дебате. Недавно сам учествовао у часу математике за трећи основне и себи нисам могао да се надивим колико сам бриљирао. Отишао сам у кревет чио и задовољан собом у карантину.

Сцена из Италије

Тада ми је пала на памет и спасоносна мисао која сагледава сву оправданост неопходног растојања између саговорника од најмање два метра. Ако би се тај пропис увео и у рад Скупштине више не би било никакве опасности или нежељених последица од међупосланичког пљувања. Ако не могу два добра заједно, зашто не би били задовољни и са два метра па макар и раздвојено?

Такође је охрабрујућа вест, која се појавила у појединим таблоидима, да је ревносна полиција толико претукла прекршиоца полицијског часа да је убила вируса у њему.

У међувремену смо сазнали да је челично братство са Кинезима окаљено у Смедереву, а златно у Бору. Уколико би се открило и неко рудно лежиште са платином сви су изгледи да би се појавио неко спрема да са нама подели и платинску љубав. И без Платона.

Наш председник је свечано дочекао кинеске лекаре уз поздрав: Добро дошли! Браво! Ево вам рука! Ево вам и лакат, мени не треба ништа. И поред тога што се сви труде да се сва дешавања саопште јавно и транспарентно и даље остаје отворено питање да ли је Црна Гора секуларна држава због Закона о слободи вероисповести, или због Секуле Дрљевића.

И на крају две поруке, једна општег карактера и друга личне природе:

Прва: Убудуће за све лекаре обавезно производити стетоскопе у виду срца.

Друга: Кафано, јављам ти да никада нисам имао Хамлетову дилему; за мене „пити, ил‘ не пити никада није било питање, па ни сада“.

Нама на крају остаје да се и даље држимо четири С уз мало појачање са једним Ш. Тако да би скраћеница СССШС значила: Само Свађа Србина Шашава Спасава.Категорије:Сатиристика

Ознаке:, , , , ,

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s