Бивши британски премијер позвао светске лидере да формирају глобалну владу

Гордон Браун сматра да је сада неопходно оформити оперативну групу која би укључила светске лидере, здравствене стручњаке и шефове међународних организација, који би имали извршна овлашћења

Извор: Гардијан

Бивши британски премијер Гордон Браун позвао је светске лидере да формирају привремену глобалну владу која би се бавила решавањем двоструке кризе — здравствене и економске, која је проузрокована пандемијом новог вируса корона.

„То није нешто што се може решити у једној земљи. Мора да постоји координисан глобални одговор“, поручио је Браун, који је био у центру светских збивања 2008. године током велике економске кризе.

Браун сматра да је сада неопходно оформити оперативну групу која би укључила светске лидере, здравствене стручњаке и шефове међународних организација, који би имали извршна овлашћења, пренео је „Гардијан“.

Тренутна криза, према оцени Брауна, разликује се од светске економске кризе 2008. године.

„То је био економски проблем који је имао економске узроке и економско решење. Сада је у питању пре свега хитна медицинска ситуација и мора се заједнички деловати како би се то решило, али што више интервенишете у тој области, то више доводите економију у ризик“, рекао је Браун.

Предложена оперативна група би се против кризе борила на два фронта, рекао је Браун и у том контексту навео неопходност координисаних напора да се пронађе вакцина, организује производња и спречи профитерство.

Браун сматра да би Светска банка и Међународни монетарни фонд требало да имају већу финансијску моћ како би се изборили са ефектима кризе на земље са ниским и средњим дохотком.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 27. 3. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

3 replies

 1. A tako, znači, otud vetar duva!
  Neka te nosi mutna Marica, i tebe i Svecku vladu!
  Marš, bre, jarčino matora, utvaro nedoklana, nedopečena !!!

 2. Samo sto ekonomska resenja koja je doneo Braun 2008 su samo produbila krizu.
  Ova utvara pati od virusa Senilia20. Protiv takvih od koristi su beli luk i Krst.
  Sanja o svetskoj tiranskoj vladi istrosenih kostaplera staraca, u vreme kada mini svetska (ustvari zapadna) vlada zvana EU pada na ispitu i srlja u ekonomsku i politicku propast.
  Vec od sledece godine, zapadne pokvarene elite niko u svetu nece pitati za savet i preporuke.
  Neophodan je povratak naciji i granicama kao jedinoj zastitnoj celiji protiv svih zala koje su doneli globalizacija i mondijalizam. To su cak i Britanci razumeli pa su oterali u penziju „mislioce“ kova Gordon Brauna i odabrali povratak suverenoj naciji.

 3. Moron bio, moron i ostao ali mu se barem mora priznati doslednost u tome.

Оставите коментар