Генадиј Онишченко: Корона вирус – хибридни терористички напад на Кину

Бивши главни санитарни лекар Русије рекао да сам корона вирус није видљив, али је видљив прави хибридни, информативни, терористички напад на Кину

Генадиј Онишченко (Фото: Кирилл Зыков/АГН Москва)

(Царград ТВ, 17. 2. 2020)

Први заменик председника Одбора за образовање и науку Државне думе, бивши главни санитарни лекар Русије Генадиј Онишченко (Геннадий Онищенко), прокоментарисао је изјаву америчког стручњака Светске здравствене организације (ВХО) о вероватноћи заразе две трећине светског становништва кинеским корона вирусом, проценио опасност од ове инфекције и дао своју прогнозу о томе колико ће трајати ширење болести.

О америчким научницима

Сам корона вирус није видљив, али када се оклопна возила појаве на улицама градова, блокирају насеља или, када телевизија покаже да возилима није дозвољено да уђу у Вухан, онда овде већ имамо право да говоримо о стварању панике. Штампа се понаша ружно. Имам разлога да кажем да данас постоји прави хибридни, информативни, терористички напад на Кину. A западни медији би заправо требало да се баве битним питањима, дакле, требало би да говоре људима шта морају да раде, како да се заштите (од вируса), које симптоме тај вирус има, коме да се обрате за помоћ, да ли да носе маске – и тако редом.

Корона вируса у Русији нема, али у земљи постоји пораст обољевања од грипа… Један експерт из Сједињених Држава, стручњак Светске здравствене организације, рекао је да ће две трећине становника света добити корона вирус. И ово сматрам другим покушајем формулисања терористичког информативног напада и стварања панике. Замисли, да се разболи! Можда за стотину година. Јер је претходних година ова иста врста корона вируса постојала и била неутрална, безопасна за људе, но сада је пробила ту баријеру неутралности и постала опасна и имаћемо са њом посла следећих година.

„Плес на костима“

Корона вирус се у почетку понашао врло агресивно, али сада нам постаје мање или више јасно о чему се ради: мање је заразан од неких других врста грипа и нема такву смртност као, на пример, ебола када је умирало и 60 одсто заражених. A овде 2,6 одсто заражених од корона вируса умиру! A то је ипак разлика. A знамо старосну групу која највиши пати, а то су старије особе, зато није потребно да стварамо панику.

Према свим нашим епидемиолошким стандардима, у Кини нема епидемије: 63,9 хиљада случајева на 1,5 милијарди људи. Дакле, нема говора о епидемији, али постоји неколико ствари које ја, као лекар-епидемиолог, не разумем. Рецимо, не знамо за разлог зашто ова епидемија делује тако дуго.

О вакцини

Проналажењем вакцине против корона вируса морамо се бавити. Лоше је што нама Русима Кина не даје вирус (да га испитамо). Дајте нам, па ми смо пријатељи! Ваша академија наука је буквално одмах објавила све генетске пасоше дешифровања корона вируса. Ово нам је пружило могућност да радимо на дијагностици. Руски стручњаци су путовали у Кину, радили у Пекингу, тамо их проверили. Aли, потребан нам је узорак вируса, то је веома важно.

Фото: Софья Сандурская /АГН Москва

О верзији биолошког рата

За сада се вирус понаша према нама очекивано, сем ако, наравно, одједном се не појави неки нови вирус. Постоје многе приче, а које кажу да је то вештачки створени вирус из једне лабораторије. Да, теоретски је то могуће, јер данас синтетичка биологија омогућава много тога са становишта промене својстава вируса, повећавајући његову опасност по људе. Међутим, ово са корона вирусом се не поклапа са оним причама које шире теорију завере. Један генетски пасош, који је објављен од стране Aкадемије наука у Кини, не даје основа да се говори о вештачки створеном вирусу.

О заштитним маскама и порасту криминала

Маске су веома јефтине, а важне су. Имајте на уму: грађани Јапана и Кине чак носе маске дуж Црвеног трга у Москви. Речено им је да носе, јер знају вредност свог здравља. A наши, руски људи се тако не понашају. Да, истина, ово нам не даје 100% гаранцију, али ипак штити. Било која маска од газе траје 3-4 сата, а затим је можете поново пеглати и носити. A у Русији би је требало носити, јер је праг грипа прекорачен у четири десетине региона Русије.

Фото: Mahmoud Ajjour/Globallookpress

Појавио се један филм који шири лажне информације, а Руско министарство унутрашњих послова је огорчено због тога, јер се преко таквих филмова шаље погрешна порука. Наводно, ако би наши људи почели да носе маске, тада се препознавање лица неће догодити, а стопа криминала ће се повећавати.

О пакетима из Кине

Дакле, носите маске и користити дезинфекциона средства. Чим осетите температуру, требало би да позовете лекара код куће, а не да идете у клинику, како не бисте ширили инфекцију, јер док идете транспортом, заразити ћете још две десетине људи…. Из Кине је наравно могуће примити пакете. Није потребно да стварамо панику.

Aлександар Степанов

Са руског посрбио: Никола Н. ЖивковићКатегорије:Посрбљено

Ознаке:, , , ,

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s