Милорад Поповић: Литије као Кју-клукс-клан

Писац Милорад Поповић на Хрватској радио-телевизији казао да манастир Острог данас личи на бувљак, те да је комерцијализован у најпримитивнијем смислу

Милорад Поповић (Фото: Vijesti)

Писац и добитник највећих државних награда, Милорад Поповић, казао је да су литије које посљедњих пар мјесеци организује Митрополија црногорско-приморска хибрид Исламске револуције и Кју-клукс-клана (ККК), покрета који је у Сједињеним Државама кроз историју користио тероризам – физичке нападе и убиства – против група и појединица који су им се супротстављали.

Појашњавајући актуелну ситуацију у Црној Гори и појединости Закона о слободи вјероисповијести, Поповић је у емисији „Један на један“ на Хрватској радио-телевизији, између осталог, казао да манастир Острог данас личи на бувљак, те да је комерцијализован у најпримитивнијем смислу.

Поповић је казао и да СПЦ у Црној Гори литијама покушава показати своју моћ, јер, како тврди, Црну Гору виде као привремену државу која нема снаге да опстане.

Он је оцијенио и да би у Црну Гору, да није НАТО чланица, већ ушли „неки пси рата, неки четници“ из БиХ или Србије, те да би се можда већ створиле “неке аутономне области, као што смо гледали деведесетих година”.

Поповић је митрополита црногорско-приморског Амфилохија назвао „беспризорним човјеком“  који је стицајем чудних околности постао свештеник.

Поповић је раније, у интервјуу почетком овог мјесеца, казао како мисли да је вријеме да држава директније реагује на литије, оцијенивши да су ти скупови у организацији МЦП само припрема за насиље.

Опрема: Стање ствари

(Vijesti, 26. 2. 2020)

Прочитајте јошCategories: Преносимо

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Неће се тамо правити никакве САО. Цела Црна Гора ће бити ослобођена и српска. Велики мислиоче, што прими награду са именом Његоша, ако га се одричеш и гадиш га се, као свега српског? Али знај, гадиш се и ти нама и нећеш довека бити у прилици да нас засипаш својим излучевинама. Упште се нећемо либити да ти покажемо сву своју простоту и примитивизам. А ти тражи заштиту од НАТО. И кад те оставе самог и јадног на улици међу Србима, онда тим дивљим људима у очи реци шта мислиш о њима. Можда ће неко да се смилује и да да те остави Шиптарима, који ће ти показати захвалност за твоје раније иступе.

  2. Како ја никад нисам чуо за тог Поповића?

Оставите коментар