Студентски клуб Правног факултета предаје 15 хиљада потписа за усвајање Резолуције о угрожености Срба у ЦГ

Студентски клуб Правног факултета позива и на нову Београдску литију која ће се одржати у петак, 28. фебруара, у 18 часова

Студентски клуб Правног факултета у четвртак 27. фебруара у 12 часова предаје 15.000 потписа грађана Народној скупштини Републике Србије за усвајање Резолуције о угрожености Срба у Црној Гори. Потписи су сакупљени као народна иницијатива за усвајање ове Резолуције у кампањи сакупљања потписа која је трајала од 28. јануара до 3. фебруара текуће године.

У четвртак 27. фебруара у 12 часова је планирана и конференција за медије код главног улаза у Дом Народне скупштине, када ћемо говорити о активности српских власти, односно неактивности – поводом актуелне кризе у Црној Гори. Најавићемо и Београдску литију која ће се одржати 28. фебруара са почетком у 18 часова, у Београду, са благословом Његове светости Патријарха српског г. Иринеја. Београдска литија ће се кретати од цркве Светог Марка до цркве Светог Ђорђа на Бановом Брду.

Студентски клуб Правног факултета већ два месеца на скуповима и протестима износи захтеве српским властима да на најбољи могући начин реагују поводом ситуације у Црној Гори, али до сада није било никаквог одговора.

Што је још више забрињавајуће, Влада премијерке Ане Брнабић предложила је Народним посланицима у Скупштини усвајање дневног реда на ванредном заседању где је једна од тачака дневног реда „ПРЕДЛОГ ЗАКОНА О ПОТВРЂИВАЊУ СПОРАЗУМА ИЗМЕЂУ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ О ОБАВЉАЊУ ПЛАЋЕНЕ ДЕЛАТНОСТИ ОДРЕЂЕНИХ ЧЛАНОВА ПОРОДИЦЕ ЧЛАНОВА ДИПЛОМАТСКО-КОНЗУЛАРНИХ ПРЕДСТАВНИШТАВА“.

У четвртак ћемо у 12 часова испред Народне скупштине говорити и овом скандалозном предлогу дневног реда и потенцијалном усвајању овог закона док траје криза у Црној Гори и угњетавање српског народа и Српске православне цркве.

Немања Вучковић,
председник Студентског клуба Правног факултетаCategories: Моба

Tags: , , , , , , ,

Оставите коментар