Слободан Антонић: Ево какву би историју Срби учили у БиХ да нема Републике Српске

„Добри Бошњани“, Аличехић и Галешић, хоће да помогну Србима и ослободе их од фашизма тако што ће им укинути Републику Српску? Не помажите нам више, аман!

Слободан Антонић (Фото: Соња Ракочевић)

На порталу Радио Сарајева, на ком је публикован шовинистички текст Сенадина Лавића (о чему писах прошли пут), у току је објављивање, у наставцима, и књиге Трагом древних Бошњана Танера Аличехића и Ђенана Галешића.

Овај потез уредништво је образложило тиме да су у књизи садржане „идеје које могу донијети мир и просперитет овој земљи“ (наглашавање изворно). Наиме, ова нас књига, наводно, учи о „стољећима вјерске плуралности, у којој су Босанци, Бошњани, Бошњаци, како год, стољећима, све до средине XIX стољећа, али и касније, своје односе чували и изграђивали управо на босанским вриједностима“ (наглашавање изворно).

Аутори ове књиге нису историчари. Танер Аличехић дипломирао је физику, а магистрирао менаџмент, док је Ђенан Галешић дипломирани правник. Нико од њих двојице не ради у научном институту, или на факултету.

Ипак, они су прегли да напишу књигу о историји БиХ која ће афирмисати пројекат стварања босанске нације. А, како смо већ указали, управо иза тог пројекта је, на свом последњем конгресу, стала СДА – водећа странка Бошњака у БиХ.

Дакле, Аличехић-Галешићева књига корисна нам је да разумемо какву ће историју учити деца у БиХ – па и српска, ако СДА успе у својим плановима унитаризације БиХ (укидање ентитета и кантона; овде, стр. 5), као и у намери да створи „јединствени образовни систем“ (стр. 11), као део државне „афирмације бх. индентитета“ (стр. 8).

Ево које би историјске „истине“, по укидању Републике Српске, требало да уче српска деца, судећи по Аличехић-Галешићевој књизи:

Фотографије: Све о Српској

Танер Аличехић

Ђенан Галешић

Фељтон с „миротворним истинама“ ове књиге још увек излази, тако да ћемо тек бити просветљени открићима о најновијем добу. Вероватно ће ту стајати и Аличехићева „миротворна идеја“ о Републици Српској: „спас Србији и српском народу једино могу понудити БиХ и босански народ, и то укидањем посљедњег упоришта четничког српства – Републике Српске. Можемо само замислити како би данас изгледала Европа да је остављен један дио Њемачке нацистима на управљање. Тај преседан данас држи заточеним у фашизму српски народ“.

„Добри Бошњани“, Аличехић и Галешић, хоће да помогну Србима и ослободе их од фашизма тако што ће им укинути Републику Српску? Не помажите нам више, аман!

Ово је исти тип первертираног национализма који смо утврдили и код Лавића. Није босански народ – ког, наводно, чине мухамеданци, православни и католици у БиХ – насилни конструкт и пропагандна химера. Не, баш обрнуто, Срби у БиХ су конструкт, они су носиоци лажног идентитета и жртве пропаганде која долази споља. Зато их треба ослободити Републике Српске и вратити их изворном бошњалуку.

Тај пројекат калајевштине није могао да прође ни пре 120 година, а камо ли данас. Он је у тој мери супротан историјским чињеницама, модерном схватању идентитета и елементарној слободи, да може бити остварен једино голим насиљем.

Чувајмо Републику Српску да нам, између осталог, и деца у школи не би морала учити Аличехић-Галешићеве „истине“. О Србима у БиХ као „усељеним Власима“ које је „Обавјештајна служба Србије“ „у другој половини 19. в. успела да посрби“.

И да се Срби у БиХ у 21. веку заиста не би морали вратити у статус „влаха“…

Опрема: Стање ствари

(Све о Српској, 14. 2. 2020)

 Категорије:Преносимо

Ознаке:, , , , , ,

4 replies

 1. Не упуштајући се ни у какве друге коментаре, константовали бисмо да су подјармљени тзв. „српски“ комунисти-интернационалисти, аустро-марксисти, бечко-берлински баљезгари као пета колона извесних западно-европских и америчких империјалиста-тријалиста и њихових тајних и јавних структура у Београду-Јосипграду, највише нападали обесправљене, потлачене и понижене несрећне Србе.

  Професор Раде Дацић у својој књизи „Покуда интелектуалаца“ каже на стр. 86, 102/3 следеће:

  „Српски комунисти – Титовци издали су свој народ тиме што су се подвргли власти туђинца и принуђавали Србе на жртве за туђе интересе…
  Кад је требало оптуживати Србе, оне у Босни, или Крајини, или Србији, или Црној Гори, или Америци, или… нису оптужнину морали смишљати богољубиви Хрвати, или она милијарда муслимана, нити шиптарски ‘демократи’; нису морали, издашно, или пресудно, то су чинили Срби. Оптужбе су ишле и са седница Народне скупштине Србије, путем јавно пренешених седница. Говерено је да су Срби агресори у Босни, да су Срби фашисти )и комунисти у исто време!), да њихове паравојне јединице праве нечувена злочинства…“ (Види: Раде Дацић, Покуда интелектуалаца, Београд, 1998, стр. 86, 102/103).

  Свиђа ми се

 2. Види Србине,сва је прилика да ствари на Балкану ваља поједноставити:две државе-српска и антисрпска…Толико о томе.

  Свиђа ми се

 3. С обзиром на „пројект ширења српске националне идеологије“, констатовали бисмо да су србофобични идолатристи, окултисти, езотеристи и месијанци-англоамериканци створили план да успоставе ново римско царство, у чији оквир је ушао и наш обесправљени, обезглављени, полтлачени и понижени несрећни србски народ. Тај план датира из прошлога века. План је резимиран на стр. 255 Вирионовог дела у реченици, коју је изговорио сенатор Варбург пред америчким сенатом 1950 год.:

  „Без обзира на то, да ли то неко хоће или неће, ми ћемо имати светску владу! Једино питање које се поставља јесте: да ли ће та влада бити успостављена на основу њеног прихватања или пак победом…“ – “Qu’on le veuille ou non, nous aurons un gouvernement mondial. Le seule question qui se pose est de savoir si ce gouvernement mondial sera etabli par consentement ou par conquete…” (Види: Pierre Virion, Bientot un gouvernement mondial? – Une super et contre-eglise, Paris, France, 1967, стр. 255; William P. Hoar, Architects of conspiracy – an intriguing history, Boston – Los Angelos, 1984; Gerry Spence, From freedom to slavery – A urgent wake-up for all American about the growing attack on our freedom, New York, 1993)

  Свиђа ми се

 4. Све теорије антисрпских сепаратиста су утолико смешније уколико им се само постави најобичније питање њиховог идентитета. Које име носите? Да то није топоним? Или хидроним? Или име религије? Којим језиком говорите, ви драги наши новокомпоновани лажни идентитети? Можда црногорским бошњачким, хрватским, муслиманским? Међутим, познато је да историју пишу победници-насилници, а затим преписују најамнички историчари.

  Свиђа ми се

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s