Драгослав Пакић: Горди Аљбион или Све наши до нашег

Док Европа од Србије траже да промени име, народ, свест, веру и језик – Курти скромно захтева да Србија промени само Устав и да му се више не обраћају са Курти него са Горди Аљбион

Аљбин Курти (Фото: Валдрин Џемај/ЕПА)

Права је срећа да код нас постоје и такви, како писани, тако и електронски медији, који одважно подржавају родну равноправност нарочито кад је језик у питању. Присталице овог тренда је одушевио стил саопштавања њихових новинарских бардова, стил достојанствен, одмерен, професионалан и надасве непристрасан.

Тако је саопштење да оториноларинголошкиња, комшиница гинеколошкиња и навукодороношкиња чекају да на кафу дође ТВ метеоролошкиња, док престолонаследниковишкиња мало касни.

Извор: stazenezele.rs

Оправдано незадовољство је изазвала малигна вест да је у Аустрији Курц, на Косову Курти, дакле, све мој до мојега, док је Србија, баш зато што је претежно женског рода, значи непотпуно заштићена, негде између. Ствари су донекле легле на право место сазнањем да – док Европа од Србије траже да промени име, народ, свест, веру и, наравно, језик – Курти скромно захтева да Србија промени само Устав и да му се, уколико очекују да им се укину таксе, јавна гласила у Србији више не обраћају са Курти, него са Горди Аљбион.

Европа такође јавља радосну вест да је у Србији Вучићев режим потиснут у други план. Са задовољством констатујемо, кличу из ЕУ, да тренутно у Србији не влада Вучић, него грип. То је, уосталом, додају лидери, политичка, медијска и интелектуална елита из Брисела и околине, разлог што Србију морамо држати у карантину, може се слободно, ако се то неком свиђа, рећи: и у изолацији за нередних неколико десетина година, односно, све док Европа не постане Турска.

У то име се у Турској снимају филмови, серије и друге врсте смеходрпателних остварења о краљу Лазару и његовим витезовима Милошевићу и Караџићу како пију крв из лобање Мехмеда Освајача. Са катедре за историју Филозофског факултета у Београду, група професора познатих као група СЉ-SS, износи објашњење како извесни Ковић није у праву када тврди да је и то, поред рада наведене група, само гнусна антисрпска пропаганда. Поменути Срби су, по тумачењу историчара са ове катедре, пили крв из Мехмедове лобање због тога што су сматрали да је племенита султанова глава пуна истинољубља, културе и вере у победу пустог турског наспрам крвожедног српског.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Потврда ставова катедре ФФ долази ex cathedra од пурпурних мантија из Ватикана које више следе Бога Сороса од Исуса Христа. Оно што је за N1 ПЉЖ, за Фф је катедра СЉ-SS – хумор и сатира. Сатиру све пред собом јер имају за меру само себе и своје жеље.

У међувремену Ђоковић по осми пут осваја куп Аустралијен опен чиме је апсолутно заслужио титулу Грозног, без обзира што се не зове Иван. Титула је потпуно оправдане јер је за Запад, свако ко их побеђује Грозни. Осим тога, Ђоковић је Србин, православац, Словен, а они снобовска расистичка кобајаги публика која себе назива светом тениса иако, бар бројем, нису досегли ни до полусвета.

Запањила их је смелост Нолетовог навијача који се јавно појавио са мајицом на којој је, на њима разумљивом језику, писало: „Србија против света“! Неопростива дрскост и примитивизам чак и по мишљењу српских аутошовиниста.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Сви су заборавили, или можда никад нису ни знали да је Ниче једном приликом рекао. „На једној страни је био цео свет, а на другој ја сам, И испоставило се да су снаге изједначене.“

Ђоковићев случај је мало другачији – он другу страну побеђује! Страну која је, кад је сазнала да је и Тесла Србин, саопштила свету да електро-мотор угрожава људска права.

Србима у Црној Гори такво саопштење ништа не значи јер по сопственом искуству знају да је „опасно по живот“ ако те ухвати српска струја.Категорије:Сатиристика

Ознаке:, , , ,

2 replies

 1. Добри господине Пакићу, дадосте ми наду да ће у скорој будућности бити доступни вицови ( вицовке – жеМски вицови ) као : “ Срели се убишкиња, пилоткиња самоубишкиња и бивша војникиња, такође убишкиња…Сад, не знам како је тачно било, али је на крају победила пилоткиња самоубишкиња…“
  Из ког историјског вица су побегли љуша, ниџо и дубравчица – за то се мора питати каква турска врачара што гледа у лобању ( Мехмеда освајача )…
  За Новака Ђоковића важи стара српска изрека “ Не плаши бабу великим канцеларом Аустрије, иначе…

  Свиђа ми се

 2. Није у реду да користимо новоговор једносмерно (м > ж) и да се односи само на занимања.
  Шта ћемо за мушку бабицу (бабац, бабо, бабун), дадиљу ?
  Дојиљу? (и то је могуће, република финансира)
  И шта са (родно искључивим) лоповом, ловцем сведоком, преварантом, звездочатцем, тутумраком ? Тајновидцем?
  А господа Пакић, Николић … да стану у ред код суткиње, биће тужени за стомачни бол. И за плашење бабе (рече ми бабо да се баш уплашио).

  Свиђа ми се

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s