ИН4С: Портал Актуелно.ме објавио лажну вест да су два свештеника СПЦ у карантину због корона вируса

Свакако ово није промотивни текст у служби позива на хапшење уредника, ми се залажемо за слободу, укључујући и слободу говора, али евидентирамо и дупле стандарде

Црногорски портал Актуелно.ме је данас објавио лажну вијест да су двојица свештеника Митрополије црногорско-приморске Српске православне цркве стављени у карантин због сумње да би могли да буду заражени корона вирусом. Ову “вијест” без провјере објавила је Аналитика која је након извјесног времена написала и извињење.

Извор: Снимак екрана

ИН4С из овога случаја евидентира о којем степену непрофесионализма, неморала и кукавичлука се ради у криминализованој Управи полиције и тужилаштву.

Подсјећамо јавност, због текста „Експлозија у вили Горица?“ објављеном на нашем порталу, за који и данас тврдимо да је истинит, ухапшен је уредник ИН4С под оптужбом кривичног дјела ширења панике и нереда. Текст сличног садржаја објавила је Борба и то је био повод за хапшење уредника тог портала Дражена Живковића.

Хапшење уредника ИН4С Гојка Раичевића (Извор: ИН4С)

Данас смо свједоци да су црногорски портали објавили да тренутно најопаснија епидемија у свијету, која свакодневно односи животе, дошла преко српских свештеника у малену Црну Гору не изазива панику.

Свакако ово није промотивни текст у служби позива на хапшење уредника, ми се залажемо за слободу, укључујући и слободу говора, али евидентирамо и дупле стандарде.

Извор: Снимак екрана

Свеједно. Евидентирали смо да се нико није огласио од надлежних органа да упути објашњење јавности и опомену уредницима.

Да свако зло није за зло потврђују и статистички подаци о читаности портала. Идемо даље.

Наслов и опрема: Стање ствари

(ИН4С, 7. 2. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар