Никола Чобић: Брегзит или Пад прве домине

Данашњи дан важан је и за Британију и Србију, јер је први корак ка уништењу те антицивилизацијске творевине зване ЕУ

Никола Чобић (Фото: Лична архива)

Британија данас напушта Европску унију. Дакле, не напушта Европу, већ ЕУ. Просто је поражавајуће колико људи не разуме разлику између Европе и ЕУ. А разлика је ОГРОМНА.

Европа је континент чија је богата, разноврсна, фасцинантна и комплексна цивилизација грађена миленијумима, а Европска унија је организација, уговор, документ, начињен у овој форми тек 1992, по природи централистичка и аутократска творевина за мегаломанске потребе њених главешина и профитера. Бити против ЕУ не значи бити против Европе. Напротив. Бити против антидемократске и бахате организације као што је ЕУ је заправо „најевропскији“ став који неко може да има.

Брегзит, односно излазак Британије из ЕУ, дугорочно веома важан за европски континент, али још важнији за Србију. Зашто? Зато што сматрам да је Европа као континент са пребогатом цивилизацијом, културом, историјом, разноликим народима и државама, постала талац шаке богатих, бахатих и арогантних властодржаца, бирократа, тајкуна, банкара и генерала, који пола милијарде становника Европе држе у шаци, намећући свој антидемократски, аутократски и централистички облик владања континентом, строго контролишући сваки аспект друштва – од политике, економије, образовања, медија и информисања, до војске и судства, па чак и културе и спорта. То чине сакривени иза лажне, али допадљиве, реторике о слободи кретања, лагодностима, материјалним повољностима, богатијем друштву, миру, демократији, лакшем запошљавању, јединству, заједништву. А у суштини систем је направљен тако да се богати додатно богате на рачун сиромашних, методама чисте експлоатације. На тај начин они суштински коче целокупну европску цивилизацију у истинском напредовању и гурају је у модерно робовласништво. Уместо различитости (коју истичу као једну од својих вредности), ЕУ заправо убија сваку врсту индивидуалности народа, и тежи да од становника европског континента створи једну сиву масу (која ће исто размишљати, исто се понашати, исто хранити, исто трошити…) коју ће лако обликовати за потребе својих мегаломанских циљева. ЕУ, као таква, не само да не представља никакав друштвени напредак, већ је апсолутна негација европске цивилизације и слободе као примарне људске вредности.

Извор: Getty Images/AFP

Што се тиче Србије, ЕУ је, због својих себичних интереса, један од главних криваца тренутне ситуације у земљи, јер већ 19 година de facto кроји друштвено-политичку и економску сцену, подржавајући бахате, корумпиране, издајничке политичаре који су наизменично чинили власт или „опозицију“, само да би извршавали бриселске захтеве. Поред тога ЕУ је директан учесник агресије 1999, један од потпаљивача ратова на Балкану деведесетих, директан кривац за отимање Космета, за гушење Републике Српске, бранилац сваке терористичке, мафијашке и антисрпске власти у тзв. региону, кривац за подстицање сепаратизма у Црној Гори, Војводини и Санџаку, директан сарадник домаћих тајкуна, катализатор распродаје земље, крађе фабрика, фирми, али ЕУ је и кључни фактор уцењивачке и лоповске политике у Србији. Другим речима, ако сте кивни на Вучића или на Ђиласа или неког трећег бившег „владара“, знајте да су они само производ политике ЕУ у Србији. ЕУ је узрок, Вучић је последица.

Зато је данашњи дан важан и за Британију и Србију, јер је први корак ка уништењу те антицивилизацијске творевине, а само њеним уништењем ће Србија макар имати прилику да се ослободи диктата и да коначно, после толико деценија, крене да прави своју државу, за свој народ и своје интересе, а не за интересе политичара (власти или „опозиције“) који одговарају опасним и болесним бриселским амбицијама да доминирају континентом.

До ослобођења Европе! Доле ЕУ, живела Европа!Categories: Четири стотине речи

Tags: , , , ,

4 replies

 1. Не бих се сложио са аутором.
  Европска Унија је створена да би у њој владао мир. Мир који траје већ 70 година. Мир који омогућава економски просперитет, социјалну заштиту, владавину права . . . Аутор би требало да се запита : зашто сваког дана скоро хиљаду грађана одлази са Балкана у ЕУ.

  ЕУ не жели да прими земље које се међусобно не признају и не поштују, земље које нису регулисале своје односе са суседима, земље које би могле изазвати сукобе у Унији.

  Србија је типичан пример такве “нестабилне” земље.
  Њени лидери Дачић, Вулин и Вучић – Мирини и Слобини пионири – су још деведесетих на разне начине подгревали међунационалну мржњу и ратове са нашим суседима. Они то и данас настављају. Они се тако одржавају на власти. Они су САМО ДЕКЛАРАТИВНО за Европу. Они од ње беже и са њима тамо нећемо никад стићи.

  Порука аутору : Ако сте против уласка Србије у ЕУ, подржите Александра Вучића.
  Успех гарантован !

 2. Порука аутору : Ако сте против уласка Србије у ЕУ, подржите Александра Вучића.
  Успех гарантован !

  Не отвара европа своје границе зато што је демократска( реч је још из старе грчке погрешно протумачена), већ зато што изумире и треба им радна снага која ће да ради и да пуни касу. Кад су толике демократе и борци за људска права што избеглице које су звали(предњачи Немачка) избацују или их задржавају на границама изван ЕУ. Они су ти који праве нестабилност изван својих граница.

  Никола је у праву.

 3. Znači, i Englezi su glupi kao i Srbi i nisu u stanju da sagledaju sve blagodeti i dobre namere zajednice kakva je EU.
  Mira i Sloba su pali pre 20 godina, Tito mrtav 40, ali njihovi pioniri vladaju Srbijom. Tačno. Ali onaj ko je bombardovao ovaj narod i ostavio nam osiromašeni uranijum za sledećih više stotina godina, svakako nije nesposoban da se reši svojih arhineprijatelja – baš tih pionira. Ti pioniri su njihovi. Ti pioniri su služili svakome ko je u stanju da vlada, pa sada tako služe njima. U EU su upravo oni koji su u NATO, ti koji bombarduju i postavljaju lokalne skorojeviće da vrše kolonijalnu vlast. I zato ne treba biti slep kod očiju i suštinski glup.
  1. da se rešimo trenutnih i bivših vlasti i političara
  2. da se spasimo neulaskom u EU

 4. Апсолутно сам сагласан са свим што је г. Чобић написао. Нарочито ми се допада то што је аутор један од првих експлицитно изјавио да је ЕУ бомбардовала Србију 1999-е г. и Р. Српску 1995-е г. Да, поред НАТО-а, Европска Унија нас је подједнако разарала и даље нас разара. ЕУ није ништа друго до III Рајх, АустроУгарска, Британска Империја, Млетачка Република, Ромејско и Отоманско Царство у једном пакету; дакле, сви наши миленијумски душмани. На БРЕГЗИТ гледам као на лом у непријатљским редовима. И Енглезима и овима што остају чланови ЕУ, наравно, желим све најгоре и волео бих да зарате међусобно. Са посебним задовољством ишчекујем ко ће бити следећи што ће прогласити отцепљење од Брисела и накнадне потресе који ће задесити ту демонску творевину што се зове Европска Унија ( унијатили се са црном земљом дабогда ).

Оставите коментар