Мишо Вујовић: Паника

Народ нема због чега да паничи. Народу је догорело до душе. А душу ти неће дати. Дигао се чак и твој Титоград! То те боли!

Мило Ђукановић (Фото: Н1)

Хапси Ђуканај новинаре. Браво мајсторе! Раичевић и Живковић су не само огледало таме последњег стаљинистичког вагона без седишта у Европи! Они су прозор кроз који куљају праменови мрака.

Мрака у коме је упаљена воштаница слободе. Страх се полако отапа ко снег у пролеће. Народ лагано у тишини избија на позорницу! Тридесет година страха и мрака! Три деценије човече! Трећина века подела, суза, тензија, крви, смрти, терора и тортуре. Одступи човече док није касно. Бежи са опљачканим благом нека ти је просто. Не вуци народ у нову агонију.

„Мило доста је било”, поручују ти из стотину хиљада грла! Постајеш парадигма лоповлука! Само још недостаје питање у укрштеним речима: Која личност персонификује лопова?

Народ ти кличе: Мило лопове, не дамо ти светиње! А народ не греши! Уздигао те сузавац са Жуте греде, али ће ти овога пута очи жестоко засузити.

Знаш ли кукавче да је мање од четвртине православних гласало за твоју власт. Ти понижаваш свој народ!

Био се све и постао ништа. Иди ко Иди Амин, који је прогонио ривалска племена истребљујући их немилосрдно. То данас ти покушаваш са Србима. И он је мислио да ће владати доживотно да би на крају подвио реп и утекао.

Дражен Живковић и Гојко Раичевић (Фото: ИН4С)

Због чега хапсиш истину?

Због ширења панике, кажеш.

Ко је у паници?

Власт или народ?

Народ нема због чега да паничи. Народу је догорело до душе. А душу ти неће дати. Дигао се чак и твој Титоград! То те боли!

А народ боли уво за експлозију, али је власт страх од слутње да ће се трон брзо запалити и моћ експлодирати. Само хапси новинаре мали царе. Сила према слабијем и понизност према јачем одлика су само плаких и лакомих, а такви су у црно завили човечанство!

Опрема: Стање ствари

(ИН4С, 13. 1. 2020)Categories: Преносимо

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар