Гојко Раичевић пуштен након саслушања

Црногорска полиција привела је Дражена Живковића и Гојка Раичевића због постојања сумње да су извршили дела изазивања панике и нереда

Главни уредник ИН4С Гојко Раичевић

Након саслушања у Основном државном тужилаштву, главни уредник ИН4С Гојко Раичевић је пуштен из притвора, у ком се налазио од синоћ.

Он је по изласку са саслушања казао да је овдје несумњиво ријеч о завјери Полиције, Судства и Тужилаштва, којом координише Америчка амбасада, и истакао да није случајно што су баш јуче ухапшени Дражен Живковић и он.

То је најавила и америчка отправница Џуди Куо, која је неизоставан фактор неких медија, који су већ јуче цртали мете, и одредили које су то кривичне одредбе.

„Након хапшења младе колегинице Анђеле Ђикановић, ја сам својим пријатељима рекао, следећи сам ја, као што њено хапшење није било случајно, ништа није случајно, јер је ту „супер“ НАТО антихибридни тим са разноразним форензичким методама, који са одређеним аналитичарима из Србије, цртају мете порталу ИН4С, казао је Раичевић.

Раичевић је причао о питањима која су постављена премијеру Марковићу, од стране редакције ИН4С, на која нисмо добили одговор, за која уредник ИН4С сматра да су убрзали ово хапшење.

 

Раичевић је казао да је о вијести због које је приведен и притворен о експлозији у Вили Горица, добио потврду од два различита извора, те да је и поред тога опрезно на крају наслова стављен и знак питања, и да је након објављеног демантија УП и то објављено, те у том смислу поштован новинарски стандард.

Наслов и опрема: Стање ствари

(ИН4С, 13. 1. 2020)

Црногорска полиција поново привела новинаре Дражена Живковића и Гојка Раичевића

Црногорска полиција привела је новинаре Дражена Живковића (39) и Гојка Раичевића (56) због постојања сумње да су извршили кривична дела изазивање панике и нереда, саопштено је из Управе полиције те државе.

Њих двојица ће бити саслушани данас у 9 сати.

Живковић је као главни и одговорни уредник портала „Борба“, како се сумња починио кривично дело на начин што је изазвао панику у јавности објављивањем, како тврде, лажних вести у вези са догађајем у Вили Горица у Подгорици, а без претходне провере информације, наведено је у синоћњем саопштењу.

Раичевић је, као главни и одговорни уредник портала „ИН4С“, како се сумња, извршио ово кривично дело на исти начин, објављивањем исте лажне вести на порталу „ИН4С“, наводе из полиције.

Они су објавили информацију да је у државној Вили Горица одјекнула експлозија. Управа полиције је званично демантовала ту информацију наводећи да је реч је о мањем електро квару који је убрзо саниран.

Ово је други случај у неколико дана да новинаре приводе због изазивање панике и нереда.

Претходно је била приведена уредница Фос медија Анђела Ђикановић јер је објавила лажну вест да ће „специјалне снаге косовске полиције Росу помагати црногорској полицији на Бадњи дан“, што је Влада Црне Горе демантовала.

Она је пуштена да се брани са слободе после једнодневног притвора.

Опрема: Стање ствари

(Н1, 13. 1. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар