Драгослав Бокан: Злобно писање о међуодносима унутар црквене јерархије у Црној Гори

Поводом текста Игора Јарамаза “Горе од одузимања храмова било би стварање „аутономне црногорске цркве“ од епархија СПЦ”, пренетог и на „Стању ствари“

Теза о међусобно посвађаним српским архијерејима је, можда, и највећи грех надобудних домаћих интелектуалних дилеја – уз њима, наравно, наклоњене медије (попут „Дневног аваза”)

Постоје фрикови из жућкастих времена, али и из данашње епохе који се, у улози наводних стручњака, „баве црквеним питањима”, брбљајући помпезно о свему & свачему – па и, злобно, о међуодносима унутар црквене јерархије (у Црној Гори).

Па тако један од ових ликова надугачко и нашироко „објашњава” свим непријатељским регионалним медијима „шта се у ствари дешава у Црногорско-приморској Митрополији”.

Па нас (и све наше комшије) уверава како је на делу наводни обрачун између „српског” Јоаникија и „недовољно српског Амфилохија” (који је, наводно, „све договорио са Милом”) и изводи закључке „до у ситна цревца” из те злураде претпоставке.

Време ће показати да ствари не стоје тако „једноставно” и „једнострано” као што нас убеђују ови надри-стручњаци ко зна у чијој све служби. Јер ће злоба бити побеђена истином, а лаж – спремношћу на страдање.

Што ће нама непријатељи, кад имамо овакве сународнике и самохвалисаве представнике, дно дна наше јавне сцене.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница Драгослава Бокана)Categories: Преносимо

Tags: , , , , ,

10 replies

 1. ОООО, појавио се и Бокан, да брже-боље искористи ситуацију у Црној Гори, а и да неког добро извређа…
  То Бокане, хришћанину стари!!

 2. http://www.politika.rs/scc/clanak/87236/Bokanu-godinu-dana-zatvora-posle-17-godina

  Него, када се иде на заслужени одмор у Забелу?

 3. Зашто ваш портал објављује отворено клеветничке и увредљиве садржаје једног осуђиваног криминалца? Шта вам је интерес и циљ?

 4. Bravo sa Stanje Stvari – u smislu ako objavljuju jednog verbalnog napadača, onda je igra fer i mogu i drugi da uzvrate. Pa kad još imaju i čime (Avaz? kuku…)

 5. Аууу, види чуда…антисрби воле да оставе и овде коментар 🙂 Бокане, нека си их извукао на светло дана, иако твоја одбрана нашој умној и Богом саветованој браћи, у Црној Гори, можда и не треба, али нека се зна да ми сви знамо, одакле Мило-Вучић ветрови дувају….осећају им се еунатоуса смрдљиви трагови….

 6. Бокану лепи манири нису јача страна, он је склон бруталном клеветању и вређању свакога ко не изгледа као он, ко му се беспоговорно не повинује, ко не жели да га чеше по табанима…А раније је познавао и примењивао много жешће методе….
  http://www.aimpress.ch/dyn/pubs/archive/data/199610/61022-005-pubs-beo.htm

 7. Dragoslav Bokan se ne bavi antisrbima, niti ga oni oni interesuju. Bokana interesuju Srbi i srpsko pitanje pa mi nije jasno zasto se javljaju s komentarima antisrbi.
  Znamo mi da se mnogi raduju za sve ono za sta Srbe boli glava, ali to vise govori o njima a ne onama.
  Sacuvacemo mi srpsku ideju i srpsko jedinstvo. Milo Djukanovic nesvesno radi na tome jer ce ovi njegovi postupci otrezniti svakog zansenog, a srpska sloga ce ohrabriti uplasene i uplasiti koristoljubive.
  Samo polako, ne radujte se antisrbi i ostali mrzitelji i prodane duse. Mi se molimo i za vas. Mrziti vas necemo nikad, ali vam necemo dozvoliti da razarate ni srpske drzave, ni srpsku veru, kulturu, …

 8. Лако је препознатљив манир следбеника и саучесника Боканових, његових чауша…Они сваког ко изнесе истину о њиховом босу без фиксног занимања, етикетирају као ,,антисрбина”, отворено прете и завијају као вукови; пишу најчешће Гајевом латиницом и скроз су неписмени и неуки, ***** ***** ***** … ***** ***** *** **** **** ****…
  Предлажем Иринеју Буловићу да Бокану дарује још више пара за његове ,,проповеди” по црквеним домовима, тако ће се и оно мало пастве распудити и разбежати….

 9. Охххоохо, ево бокановаца да активирају вулкан мржње, увреда и злобе….
  Баш онако – ХРИШЋАНСКИ, ТОКОМ ПОСТА…

 10. Jaramaz je u krivu!

Оставите коментар