Александар Вучић са Србима на северу Црне Горе на Бадњи дан

Председник Србије је за посету добио благослов патријарха Иринеја, приликом недавног разговора у Патријаршији у Београду

Александар Вучић (Фото: Бета)

Председник Србије Александар Вучић провешће Бадњи дан са Србима, православним верницима, на северу Црне Горе потврђено је „Танјугу“ у кабинету председника Србије.

Вучић ће, како је први јавио „Блиц“, присуствовати налагању бадњака и тиме показати „да је то прилика да се још једном укаже на јединство српског народа у очувању српских светиња и српске цркве“.

Председник Србије је за то добио благослов патријарха Иринеја, приликом недавног разговора у Патријаршији у Београду.

Одлазак међу Србе у Црној Гори, на северу, изузетно је деликатан и изазован, са различитих аспеката, поготово јер долази у тренутку у којем је доношење Закона о слободи вероисповести узнемирило Србе у Црној Гори.

Мисија председника Србије, међутим, није да доприноси политичким поделама у тој земљи, већ да се потврди јединство српског народа у свим питањима од значаја, па и у очувању српских светиња, мирно, правним и дипломатским средствима, како је то више пута ових дана истакао председник Вучић.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Блиц/РТС, 2. 1. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

3 replies

  1. Одлична прилика да Срби покажу и Милу Ђукановићу и Александру Вучићу (читајте окупатору), али и митрополиту Амфилохију Радовићу да за живу главу неће пристати на оцепљење Србске цркве по Републици Црној Гори (малој NDH) у било какву аутокефалију (или црквену аутономију)!

    Ово је наша Мојковачка битка, ово је Мојковачка битка нашег времена – и у њој ћемо победити држећи се чврсто Косовског завјета (о духовно-организационом суверенитету и интегритету Србске цркве!) са Господом нашим Исусом Христом, молитвама светог Петра Цетињског и Василија Острошког и свих србских Светих. Ово је мјесто на коме ломимо наше непријатеље и преузимамо иницијативу у рату за ослобођење и уједињење Србства.

  2. Вучић је у стању да опогани и најсветију ствар. Не зна да се прекрсти, а иде да пали бадњак. Да не беше потребе да манипулише посетом Путина, не би знао ни где је Храм Светог Саве у Београду. Иде тамо где га нико не зове. Нек иде код Мила на Цетиње, тамо припада – Мирашу.

  3. Ако и дође, некрст и безбожник, јудино колено и кушачев шегрт, ако и дође, разобличи га верни и добродетељни Србски роде, разобличи га владико Јоаникије кад ти гујиним пољупцем и гуштеровим осмехом, хијениним кикотом и подвијеним репом црне мачке, буде прилазио, лицемерно и преверавајуће, одлучи га и прокажи као Господ са Јудом што учини… Крстом Часним и Свемоћним, Силом Крста на којем Господ наш, Исус Христос, ради нас пострада, и силу Крсту даде, отерај злогуког и ђавоиманог, како се бјесови и гоне и топе пред лицем огња… А патријарх наш, господин Иринеј, да пред верно стадо изиђе и рекне је ли благословио богохулника да хулу своју једнако наказно и Беранама просипа…

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading