У Загребу одржана миса за усташког поглавника Павелића

Поштоваоци НДХ и Павелића, који је на јучерашњи дан прије 60 година умро у Мадриду, по завршетку мисе дијелили су календаре с цитатима поглавника и усташким и домобранским симболима

Миса у Базилици Срца Исусова (Фото: Тједник Новости)

Поштоваоци НДХ и Павелића, који је на јучерашњи дан прије 60 година умро у Мадриду, по завршетку мисе дијелили су календаре с цитатима поглавника и усташким и домобранским симболима, а нову, 2020. годину честитали су уз поздрав „За дом спремни“

У базилици Срца Исусова, која се налази у центру Загреба, у суботу је одржана миса задушница за Анта Павелића, усташког поглавника одговорног за геноцид над Србима, Јеврејима и Ромима.

Око стотину људи, махом старијих мушкараца, слушало је проповијед током које је у два наврата истакнуто да се ради о миси задушници за Павелића, преноси недељник „Новости“.

За разлику од неких ранијих година, када су свештеници базилике Срца Исусова предвођени патером Вјекославом Ласићем експлицитно величали усташког злочинца и тврдили да је он у рају, ове године није послата порука о чистоћи његове душе.

Поштоваоци НДХ и Павелића, који је на јучерашњи дан прије 60 година умро у Мадриду, по завршетку мисе дијелили су календаре с цитатима поглавника и усташким и домобранским симболима, а нову, 2020. годину честитали су уз поздрав „За дом спремни“.

Позив на „спомен мису поводом 70 година вјечне селидбе душе поглавника др. Анте Павелића“ раније је преко друштвених мрежа упутило удружење Хрватски домобран Загреб, а у њему је стајало „нека му је душа у вечном миру међу анђелима’. Ријеч је о једној од подружница удружења Хрватских домобрана, која издаје истоимени лист у којем се отворено слави усташки покрет и НДХ и негирају размјере почињених злочина. Излажење тог листа већ годинама финансира Министарство хрватских бранитеља.

На челу загребачког огранка удружења налази се споменути Јурјевић, члан ХДЗ-а који је 2016. године покушао да се кандидује за предсједника те странке.

Како није успио да скупи потребних 10.000 потписа, на крају није постао противкандидат Томиславу Карамарку.

Опрема: Стање ствари

(Искра, 29. 12. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Је ли и титонегроид Мило присуствовао свечаности?

Оставите коментар