Милан Кнежевић: Митрополит Амфилохије да прокуне Ђукановића, хвала патријарху и српском руководству на мудром држању

Нисам се слагао са њим када је неке људе у Београду називао издајницима, рекао посланик Демократског фронта

Милан Кнежевић (Фото: ИН4С)

Тражим од митрополита Амфилохија да не дозволи да Ђукановић испред Цетињског манастира налаже бадњак. Очекујем да прокуне и Ђукановића и његово потомство. Имам право то да тражим у име свих оних страдалних људи који су били и који ће бити на улицама да бране наше светиње. Не постоји ниједан разлог да наш владика то не уради.

То је данас у Подгорици поручио функционер Демократског фронта Милан Кнежевић, реагујући на најаве да би председник Црне Горе могао да присуствује после 21 године прослави Божића у црногорској престоници. Он је затим навео разлоге зашто се митрополиту обраћа са овим захтевом:

– Ја се нисам слагао са нашим владиком када је подржао Ђукановића и када је живој српској влади држао опело и када је неке људе називао издајницима, али ја знам да је Ђукановић креатор срамног закона и да такав један злотвор православног народа треба да буде проклет и од бога и од народа.

Кнежевић се посебно захвалио патријарху Иринеју и српском руководству на „мудром и достојанственом држању”.

– Овде је било покушаја да се представи да смо отишли по налог српске државе и да смо ми овде нека страна експозитура. Не делујемо ни по чијим налозима већ у интересу нашег народа у Црној Гори – навео је Кнежевић.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Новости онлајн, 28. 12. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Хвал за Вуч, хвал АВ+ (Вуљин), неизмјерно хвал за Дач, хвал за МА-ГО… А Курти, а Мурти?
    Не будали, Милане.
    Да ли ти уопште чујеш и видиш шта они причају и раде?

  2. Не вреди брате Милане нече владике да га прокуну… Лепо си тражуо само њега Јуду и његово потомство – али не казнили су га бе по Светом Петру и Светом Василију него по Игнатију Мидичу.

    Нема друге мораче народ то својеручно да уради!

Оставите коментар