Дарко Адамов: САНУ наградила публикацију са мапом Косова одвојеног од Србије

У награђеној публикацији на 17. страни приказује се карта региона Косова које се граничи са Србијом и другим државама

Награда Етнографског института САНУ за резултате у етнолошким и антрополошким истраживањима у двогодишњем периоду (2018/19), додељена је др Сањи Златановић за књигу „Етничка идентификација на послератном подручју: српска заједница југоисточног Косова“ (ЕИ САНУ)

У награђеној публикацији на стр. 17 приказује се карта региона Косова које се граничи са Србијом и другим државама. Како је могуће јужну српску покрајину представити као нешто одвојено од Србије?

Слика на 17. страни књиге

Да ово није случајно потврђује нам текст на стр. 94 где се каже: „Подручје југоисточног Косова граничи се на истоку са Републиком Србијом, а на југу са Републиком Македонијом.”

Страна 94. књиге

И чак ни све то не би било толико спорно да издавач књиге није Етнографски институт САНУ, а штампање омогућено захваљујући финансијској подршци Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Ако је под окриљем званичних институција Републике Србије могуће штампати овакве ствари, и притом још бити награђен, шта тек онда очекивати од разних прозападних невладиних организација и њихових издавачких подухвата?

Линк ка целој књизи ОВДЕ.

Аутор је професор историје у Техничкој школи у Неготину

Прочитајте јошCategories: Противу дезинформација

Tags: , , , ,

3 replies

  1. Мапа није ни у језичком смислу добра јер је текст на њој на нестардном/неслужбеном српском језику. Ко зна одакле је преузета.

  2. САНУ ?
    Бог душу да јој прости !

  3. Велико хвала професору Адамову на овој детаљно описаној дебилности коју спроводи наша “најумнија институција“. Да знамо коме да се на–бемо мајке следећи пут када крену да нам образују децу са памфлетима такозваним уџбеницима.

Оставите коментар