Данас: Преписка Грете Тунберг и немачке Железнице о њеном путовању

Слика Грете Тунберг како седи на поду немачког воза изазвала је размену коментара на Твитеру између ње и компаније Дојче бан

Фото: Бета

Млада еколошка активисткиња Грета Тунберг и немачка железница разменили су данас више порука на Твитеру пошто је шведска тинејџерка објавила фотографију на којој се види како седи на поду воза окружена бројним торбама.

Та слика је изазвала на интернету бројне коментаре о немачкој железници, компанији Дојче бан. Тунберг је уз фотографију на Твитеру касно синоћ написала да „путује препуним возовима кроз Немачку“ и да је „коначно на путу кући“.

 

Реагујући на тај твит тинејџерке, компанија Дојче бан пожелела јој је добар пут кући и додала да „наставља с тешким радом како би увела додатне возове, конекције и седишта“.

Међутим, компанија је касније у саопштењу медијима написала да је Тунберг имала седиште у првој класи између Касела и Хамбурга и да су други чланови њеног тима седели у првој класи од Франкфурта.

Дојче бан је потом објавио на Твитеру још две поруке о путу активисткиње кроз Немачку.

У првом твиту, железница је захвалила тинејџерки што подржава њену борбу против климатских промена и указала да воз у којем је била користи електричну енергију која је стопроцентно еколошка.

Међутим, фирма је у другом твиту наговестила да Тунберг није провела читав пут седећи на поду.

„Било би још лепше да сте навели и како вас је пријатељски и професионално наш тим служио на вашем седишту у првој класи“, написао је Дојче бан.

Тунберг је касније твитовала да чињеница да није одмах села на место није била уперена против Дојче бана.

„Ово није проблем и никад нисам рекла да јесте. Препун воз је сјајан знак јер то значи да је велика тражња за путовањем возом“, навела је еколошка активисткиња.

Неки корисници Твитера изразили су после њене прве поруке жаљење што није добила адекватно место у возу, на дугом путу кући из Мадрида, где је учествовала на конференцији УН о климатским променама.

Други су јој пожелели безбедан пут кући, после више месеци путовања возовима и бродовима, којима је ишла на различите догађаје у вези с климом у Европи и САД. Тунберг не лети авионом јер се то сматра штетним за климу.

Грета Тунберг као личност године по избору магазина Тајм

Амерички часопис Тајм прогласио ју је прошле недеље за личност године, због напора на подстицању влада да предузму брже потезе у борби против климатских промена.

Дојче бан се претходних година нашао на удару због одлагања и отказивања полазака возова у последњем тренутку, и због скупих карата.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Данас, 15. 12. 2019)

Прочитајте јошCategories: Преносимо

Tags: , ,

1 reply

  1. Чему рекламирање идиотског пројекта идиотске климатске агенде идиотске “елите” идиотског пљачкашког западноцентричног света?

Оставите коментар