Православна породица: Заштитимо сестринство манастира Раковица

Овим путем умољавамо Његову Светост Патријарха Иринеја да прекине ово нечувено безакоње у Србској Цркви и да обустави и повуче своје одлуке

Манастир Раковица (Фото: Православна породица)

Терорисање сестринства манастира Раковица од стране похлепних попова и адвоката из Патријаршије.

Поштована браћо и сестре, дубоко забринути за судбину велике светиње манастира Раковица, обавештавамо вас да се овај манастир нашао на удару похлепних попова и адвоката из Патријаршије, који су обманули Патријарха Иринеја и он је донео одлуку којом се све финансије манастира, као и сва имовина манастира ставља у руке мирских попова, који би требало да управљају манастиром. Сестринство манастира и верни народ то не желе да се деси ни по коју цену! У уторак 4/17. 12. позивамо верни народ да дође у 6 ујутро на Литургију и да не дозволи поповима да преузму манастир!

После сахране патријарха Павла у ову светињу је народ почео да долази у великом броју и да оставља прилог. Финансије манастира су се увећале, што се може видети по две нове цркве, новом живопису, огради, осветљењу манастира и другим објектима, у које је тај новац уложен. Изгледа да је тај новац некоме запао за око и одлучили су да „приватизују“ ову стару србску светињу.

Протојереј Игњат Товаровић и адвокат Богољуб Цветиновић су обманули Патријарха да Је наводно при градњи цркве св. Николе, која је недавно освећена, било финансијских злоупотреба и због тога је о. Игњат писао оптужбу проти архитекте Оливере, која је том приликом и разрешена дужности на основу његових клевета. Адвокат Богољуб је противзаконито пре неколико година дозволио приватној болници Вита Нова да изгради болницу на манастирској земљи али се игуманија Евгенија томе супротставила и објекат није легализован.

Сада су њу и сестринство поново напали, са жељом да је лише свих овлашћења у манастиру и да она постане само украс, док ће они да потписују у печатирају манастирска документа. По нечувеној одлуци, у женском манастиру целокупну управу би имали мирски попови и млади ђакон као благајник!!! Притом ђакон има овлашћење да рукује штамбиљом и печатом манастира, води деловодни протокол, дневник благајне, књигу прилога књигу инвентара покретне и непокретне имовине и има радно време 8-16ч у манастиру!

Пре девет месеци је због тога послата комисија за утврђивање финансијских злоупотреба у овај манастир и ништа није пронађено. Али, наводно, због тога, се сада ту прави некаква „канцеларија за финансије манастира“, која би од монахиња направила само украс без икаквих овлашћења.

Овим путем умољавамо Његову Светост Патријарха Иринеја да прекине ово нечувено безакоње у Србској Цркви и да обустави и повуче своје одлуке, што је и молба манастирског сестринства и верног народа.

А верни народ позивамо да по цену својих живота устану у одбрану ове светиње и монахиња које нема ко да заштити од бахатих и похлепних попова и превараната из Патријаршије. Светиња припада народу а не поповима!

Муж је бранич жене и ђетета, народ бранич цркве и племена.

Његош

У прилогу је документација, одлуке Патријарха Иринеја и молба игуманије Евгеније са сестрама.

Факсимили докумената: Православна породица

Опрема: Стање ствари

(Православна породица, 16. 12. 2019)Categories: Преносимо

Tags: , ,

2 replies

  1. Aman bozji ljudi! Sta ce vise siroti narod Srpski ako vi crkvu ne cuvate. Neprijatelji samo cekaju da se smeju vasem razdoru. Da li je moguce da tako skrnavite mosti Patrijarha Pavla? Tvrdite da Bogoljub boga ne ljubi i vara i otima, da Tovaric pare tovari, da Patrijarh ne zna istinu, da postavlja neukog sa komunistickim imenom i turskim prezimenom da vam pare broji, oni da vi kradete, da arhitekta crkve cini malverzacije.
    Stanite VI SVI ZAJEDNO, pa razmislite kud ste to zasli. Procitajte malo Stevana Sremca, to je laka literatura u odnosu na ovo vase.
    Ocajan sam.

  2. Po cenu svojih života? Malo zvuči….

Оставите коментар