Митрополит Амфилохије најавио „братску вечеру помирења“ представника свих странака

Подгорички медији преносе да је митрополит Амфилохије рекао да му је циљ да на том помирењу и братској љубави градимо будућност

Митрополит Амфилохије

Митрополит црногорско-приморски СПЦ Амфилохије казао је да ће „на једну братску вечеру помирења“ позвати представнике свих политичких странака у Црној Гори било да су муслимани, католици, Албанци или Црногорци.

Подгорички медији преносе да је Амфилохије рекао да му је циљ „да на том помирењу и братској љубави градимо будућност, и своју и своје деце и Црне Горе, а не на мржњи, на деобама и свађама, крвопролићима и ономе што је грађено нарочито од 1941. године“.

„Заиста се обраћам и овима који су сада на власти да пре свега схвате да ничија није до зоре горела, и да је свака власт од данас до сутра, као и наши животи“, поручио је Амфилохије и позвао их да се „сами врате изворном црногорству, изворној Црној Гори, и да се ослободе од наслеђа братоубилачког и богоубилачког“.

Додао је да „онај који је некрштен или служи својим некаквим интересима, природно жели да црква буде некаква његова прћија“, али да црква припада свима и „све призива на братску слободу“.

Опрема: Стање ствари

(Бета, 12. 12. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: ,

Оставите коментар