Александар Вучић: Само једну мету имају и овде и у Приштини – мене

Све што ми раде овде, исто раде и у Приштини. Само им је једна мета, а случајно сам то ја, никог другог не помињу, рекао Вучић

Александар Вучић на представљању нових хеликоптера (Фото: Танјуг)

Обезбеђивањем нових хеликоптера наша војска ће имати довољне снаге за одвраћање од агресије на нашу земљу, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић на представљању нових хеликоптера Војске Србије, међу којима су и руски Ми-35.

„Србија ово никада није имала”, нагласио је Вучић и честитао Војсци Србије и грађанима, рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Истакао је да су набављени најмодернији јуришни хеликоптери Ми-35 за које кажу да тешко да имају премца у свету и захвалио руским пријатељима што нам помажу да их склопимо.

Вучић је додао да јавност може да види на тим хеликоптерима и опрему и ракете, топове 234 милиметара и вођене и невођене ракете и друго.

Председник је навео да хеликоптери Ми-17 могу да дејствују и у случају пожара, као и да те летелице могу да превозе специјалце за десанте и слично.

Како је рекао, последњи од хеликоптера Х154 су стигли пре неколико дана.

„Наши војници не живе само за плате”, истакао је Вучић и додао да те плате из године у годину расту.

Како је рекао, припадници наше војске су увек живели за своју Србију и за оно на чему раде.

„Мислим да никада нисмо имали оволико хеликоптера, једино у време бивше Југославије смо могли да кажемо да имамо толико хеликоптера и модерну и убојиту ескадрилу хеликоптера као данас”.

Вучић истиче да је то тако не зато што његови претходници нису волели Србију, већ зато што је земља решила питање јавних финансија захваљујући тешким реформама.

„Када погледате како машине изгледају, јасно је зашто кажу да су страх и трепет и зашто их називају ђавоље кочије. Оне за нас то нису, већ да чувају наше небо”, рекао је Вучић и додао да је срећан и поносан што су у саставу Војске Србије.

Александар Вучић и Александар Вулин (Фото: Танјуг)

Само једну мету имају и овде и у Приштини, мене

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је Аљбин Курти, са своја три принципа за дијалог, почео да се бави кадровским питањима у Београду, али и да је очигледно да се у Приштини води иста кампања против њега каква се води и у Београду, преноси Танјуг.

„То што је рекао мени је комплимент, јер се против мене води кампања као о великом издајнику, и та кампања је иста као и овде. Све што ми раде овде, исто раде и у Приштини. Само им је једна мета, а случајно сам то ја, никог другог не помињу”, рекао је Вучић.

„Да неће мене да види преко пута, то је у реду. Добро је да је почео да се бави кадровским питањима и ко ће у дијалогу предводити нашу делегацију”, иронично је приметио.

Истакао је да је иначе добро да Албанци целој међународној заједници кажу да су они ти који одлучују ко ће у име Београда да преговарају.

Рачак неспоран фалсификат, али показује наше слабости

Наводни масакр цивила у селу Рачак јесте фалсификат, смишљен да оправда агресију на нашу земљу и за то постоје докази, поновио је данас председник Александар Вучић и додао да тај случај, конкретно кривична пријава Приштине против њега због такве изјаве указује на наше слабости, јер нисмо као Албанци увек сви спремни да бранимо национални и државни интерес.

Вучић је, упитан за кривичну пријаву која је поднета против њега због негирања наводног масакра цивила у Рачку, казао да може да говори сатима на ту тему.

Подсетио је да постоје одређени докази да се у Рачку није догодило оно како то Албанци представљају, преноси Танјуг.

„Имате њихове војне извештаје под редним бројем 198 како су лекари ишли у Рачак да пруже помоћ припадницима ОВК, а ако сте ОВК онда нисте недужни цивили”, објаснио је Вучић.

Подсетио је и на то да је претресно веће у Хашком трибуналу, на које се позивају, тражило од тужиоца да не изводи доказе у три случаја – Рачак, Паладиште, и Дубрава – јер је било јасно да ту не могу да добију ништа као тужилачка страна.

Додао је да постоји само пресуда албанског суда против Зорана Станојевића због убиство једног цивила под врло сумњивим околностима, тако да је и Борис Тадић морао да га помилује.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 7. 12. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. Александар Вучић: Само једну мету имају и овде и у Приштини – мене

    Не треба претеривати у глорификовању самог себе. Онда човек помисли да је изнад свих, да је вреднији. Поготову ако је политичар. Јер, политичари трају само онолико дуго колико им народ дозвољава.

Оставите коментар