Ивица Дачић: Нема ни трунке оптимизма поводом дијалога са Приштином

Ивица Дачић рекао да наставка дијалога неће бити док се не укину таксе

Ивица Дачић (Фото: Бета)

Министар спољних послова Ивица Дачић наводи за РТС да не очекује позитиван помак у дијалогу Београда и Приштине. Оцењује да су Рамуш Харадинај и Аљбин Курти својим изјавама целом свету показали да су Албанци проблем.

Ивица Дачић је гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а навео да нема ни трунку оптимизма да ће ток преговора кренути набоље.

„Ако погледате ко је у Приштини тај са којим треба да се разговара и преговара ја немам ни трунку оптимизма да ће бити ишта боље него што је било са Рамушом Харадинајем, чак можда и горе. Потврђује се све оно што смо раније говорили. Погледајте најновије изјаве Аљбина Куртија који говори о уједињењу Косова са Албанијом, јединственој албанској нацији“, оцењује Дачић.

Додаје да су Курти и Харадинај целом свету показали да су Албанци проблем.

„Мислим да је свима сада постало јасно да је ретко ко урадио за српски ствар као што су то урадили Харадинај, Курти и остали. Показали су целом свету ко је, у ствари, проблем. Показали су да су проблем Албанци“, наводи министар спољних послова.

Додаје да неће бити успеха док се не изврши притисак на Приштину.

„Може да дође за преговарача ко год хоће, док не изврши притисак на Приштину неће бити успеха“, оцењује Дачић.

Како каже, наставка дијалога неће бити док се не укину таксе.

„Ништа се није десило што би могло да унесе трунку оптимизма у будућност дијалога  са Приштином. Напротив десиле су се само лоше ствари – таксе, изјаве које долазе…“, оцењује министар спољних послова.

Наслов и опрема: Стање ствари

(РТС, 26. 11. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар